Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αγρότης της Χρονιάς

50b_4

«Πάνω από το 50% της επιτυχίας σε µια καλλιέργεια οφείλεται στη σωστή θρέψη». Η διαπιστωτική φράση ανήκει στον έµπειρο γεωπόνο ∆ηµήτρη Χρηστίδη και διατυπώθηκε στο καθιερωµένο, πλέον, ετήσιο «ραντεβού» της Yara Ελλάς, µε τον «Αγρότη» και τον «Κτηνοτρόφο της Χρονιάς», που έχει θεσµοθετήσει µε µεγάλη απήχηση ο εκδοτικός όµιλος της Green Box, µέσα από την εφηµερίδα «Agrenda».

KAR_8436

Πρώτος μεταξύ των καλύτερων ανακηρύχθηκε ο Κώστας Ζίγκας, δηλαδή ο άνθρωπος που επέλεξε πριν λίγο καιρό η επιτροπή βραβεύσεων της Agrenda ως τον Κτηνοτρόφο της Χρονιάς 2022, στις επιλογές της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας.

KAR_7482_AGR_XRONIAS_DEK_22_THES

Κεντρική θεματική της φετινής εκδήλωσης «Αγρότης της Χρονιάς 2022», ήταν οι ευκαιρίες της Αγοράς Εμπορευμάτων και οι Επενδύσεις στην Αγροτική Παραγωγή. Γύρω από αυτόν τον πυρήνα στήθηκαν έξι θεματικές ενότητες που επιχείρησαν να δώσουν δημιουργικές και απτές απαντήσεις στους επίκαιρους προβληματισμούς των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής.

KAR_9380_2

Αυτό που κάνει τον Αλέξανδρο Καχριμάνη να ξεχωρίζει, είναι μια φλόγα για τους ανθρώπους της υπαίθρου και μια πίστη για τις μεγάλες δυνατότητες των αυθεντικών αγωνιστών της αγροτικής παραγωγής.

KAR_9413

Όλοι λίγο πολλοί έχουν γευτεί το γλυκό σαμιώτικο κρασί και οι περισσότερες πιθανότητες θέλουν την ετικέτα του κρασιού αυτού να φέρει την υπογραφή του Συνεταιρισμού της Σάμου – ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ο οποίος διακρίθηκε ως η Συλλογική Προσπάθεια της Χρονιάς στα φετινά βραβεία του θεσμού του «Αγρότη της Χρονιάς». Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του ΕΟΣ Σάμου ο πρόεδρος Γιάννης Σκούτας, από τον Λευτέρη Ρουμελιώτη, εμπορικό διευθυντή της YARA Ελλάς.

KAR_9479

Ο Κώστας Ζήγκας παίζει σκάκι στην αγελαδοτροφική του μονάδα, έχοντας απέναντι, τον αριθμό των ζώων, τα ζεστά και γεμάτα υγρασία καλοκαίρια του Ανατολικού Θεσσαλονίκης και τις αδύναμες γενικά, στατιστικές επιδόσεις της Ελλάδας στο συγκεκριμένο τομέα.

KAR_9573

Ένας καλά διαβασμένος δενδροκαλλιεργητής που δεν διστάζει να δοκιμάσει νέες μεθόδους καλλιέργειας που ρίχνουν κυρίως τα εργατικά κόστη της μονάδας, ένας στρατηγικός αγελαδοτρόφος που με αυτοματισμούς και έξυπνες παρεμβάσεις ανεβάζει στα ύψη την παραγωγικότητα των ζώων του και ένας ιστορικός συνεταιρισμός που με καινούριο πρόσωπο και ιδέες έχει κατακτήσει και τις πιο απαιτητικές ξένες αγορές.

KAR_7748

Να περάσει η εφαρμογή των πρακτικών του νέου πρασινίσματος από τους συνεταιρισμούς ώστε γίνεται η  συνεννόηση  με όλα τα μέλη για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν και να λάβουν τις αντίστοιχες επιδοτήσεις, πρότεινε ο επιστημονικός υπεύθυνος για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου της νέας ΚΑΠ, Στάθης Κλωνάρης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Αγρότης της Χρονιάς».

KAR_7312_2

Μια ημέρα στο υπουργείο, δίπλα στον υπουργό, ώστε να δώσει τον τόνο του σε κρίσιμα ζητήματα του πρωτογενή τομέα θα περάσει ο Αγρότης της Χρονιάς 2022, με τον θεσμό να αποκτά πλέον θεσμικό χαρακτήρα. Την επίσημη πρόσκληση αυτή, απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς στον χαιρετισμό του, διαπιστώνοντας πως η μεγάλη αγροτική γιορτή της Agrenda έχει εδραιωθεί στη συνείδηση όλων των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής.

test_3

Σήµερα, Σάββατο 3 ∆εκεµβρίου 2022, είναι η γιορτή του Αγρότη της Χρονιάς. Συντονιστείτε από τις 10:00 πμ στο Agronews, όπου θα μεταδοθεί ζωντανά από το Porto Palace Hotel της Θεσσαλονίκης, ολόκληρη η εκδήλωση.

KAR_7138

Το Σάββατο 3 ∆εκεµβρίου 2022, είναι η γιορτή του Αγρότη της Χρονιάς. Ενός θεσµού που ξεκίνησε από τη συντακτική οµάδα της Agrenda, χωρίς άλλη φιλοδοξία, παρά µόνο για να βγουν στην επιφάνεια τα καλά παραδείγµατα.

26-31a_4

Η αναζήτηση εκείνων που ξεχωρίζουν για τους κατάλληλους λόγους δεν είναι εύκολη υπόθεση και χρειάστηκαν µήνες ώσπου η οµάδα της Agrenda εντοπίσει εκείνες τις περιπτώσεις αγροτών, κτηνοτρόφων και συλλογικών σχηµάτων, η φιλοσοφία των οποίων τους έχει θωρακίσει έναντι των προκλήσεων που σωρεύονται σε ένα τοπίο όπως είναι το σηµερινό.

agrotismitsotakis

Μήνυμα στήριξης στην αγροτική παραγωγή και τους αγρότες που ενσωματώνουν στη δουλειά τους την καινοτόμο τεχνολογία, απέστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή στο Μαραθώνα και στην πρότυπη μονάδα του Αγρότη της Χρονιάς, Χρήστου Ζαγάρη. Είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε για τις φετινές βραβεύσεις, ως Αγρότη της Χρονιάς, η εφημερίδα Agrenda και ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του στη μεγάλη τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε φέτος στην πόλη των Ιωαννίνων και στους φιλόξενους χώρου του Grand Serai.

χειραψια_YARA_Paradosi_KTHN_XRONIAS_IWANNINA_MART_20

Στο Πετσάλι Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε η βράβευση του κου Ηρακλή Μπαλαντάνη στις 12 Μαρτίου, ο οποίος διακρίθηκε στην κατηγορία ο Κτηνοτρόφος της Χρονιάς, από την Agrenda και τον εκδοτικό οίκο GreenBox στα ετήσια βραβεία του Κτηνοτρόφο της Χρονιάς.

Yara-agrotis-xronias-20-5

«Ο προσανατολισμός της YARA στη ποιότητα βρίσκει την κατάλληλη έκφραση στο έργο του Aγρότη της Xρονιάς, κου Χρήστου Ζαγάρη». Με τη φράση αυτή ο εμπορικός διευθυντής της YARA Ελλάς, Νίκος Κυριακίδης, θέλησε να υπογραμμίσει τη σημαντική συμβολή του εν λόγω θεσμού της Agrenda.

Agrotes-xronias-Ypaat-1

Τους παραγωγούς που διακρίθηκαν για τις προσπάθειές τους στα βραβεία θεσμός που έχει καθιερώσει η εφημερίδα Agrenda, Αγρότης της Χρονιάς, συνάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, την Τρίτη 3 Μαρτίου στο υπουργείο.

KAR_7119

Τα τέσσερα τυριά της μεσογειακής λεκάνης, η φέτα, το ροκφόρ, το πεκορίνο ρομάνο και το μαντσέγκα, δεν είναι ανταγωνιστές αλλά η ουσία της πολυδιαφημισμένης μεσογειακής διατροφής, μαζί με το ελαιόλαδο και ως εκ τούτου, έτσι θα πρέπει να προωθούνται και να προστατεύονται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ