BACK TO
TOP

Αγρότης της Χρονιάς

Yara-agrotis-tis-xronias

Για τον Μιλτιάδη Χαρένη που ασχολείται εδώ και 40 χρόνια µε την παραγωγή σιτηρών και βυνοποιήσιµου κριθαριού στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής, η σηµασία της θρέψης στην καλλιέργειά του είναι ίσως και µεγαλύτερη από τον µηχανολογικό εξοπλισµό.

20-37_5

Γνωστός για την αξιοποίηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στην αγροτική επιχείρηση που διατηρεί στη Νέα Γωνιά, Χαλκιδικής η επιλογή του Μιλτιάδη Χαρένη να συνεργαστεί για ακόµη µία φορά µε την Γ. Ι Αντωνάκης ΑΒΕΕ για την αγορά ενός ψεκαστικού παρουσιάζει το δικό της ενδιαφέρον.

main2312

Στη σημασία της εντατικοποίησης των ελέγχων στη φέτα και την αλυσίδα παραγωγής της αλλά και στη δημιουργία συνεργατικών σχημάτων στην κτηνοτροφία αλλά και διαχείρισης των αγροτικών χρεών, στάθηκαν οι ομιλούντες κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη ζώνη γάλακτος και τις επενδύσεις στην κτηνοτροφία στο πλαίσιο της 13ης διοργάνωσης για τη βράβευση του Αγρότη της Χρονιάς που πραγματοποίησε στην Ξάνθη η εφημερίδα Agrenda και το agronews.gr.

KAR_67071__1_

«Η αγροτική ανάπτυξη εισέρχεται σε μια νέα εποχή και πρέπει να τεθούν οι βάσεις αυτής της αναδιοργάνωσης», αυτό υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στρατάκος, μιλώντας στην έναρξη του συνεδρίου στην Ξάνθη για την απονομή των βραβείων του «Αγρότη της Χρονιάς» που διοργανώνεται από την συντακτική ομάδα της εφημερίδας Agrenda σε συνεργασία με την Tsomokos Communication.

12321

Οι νέες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες σε τομείς ψηφιοποίησης της παραγωγής, της φυτοπροστασίας, τις τεχνολογίες νερού και τις θρέψεις των φυτών, παρουσιάστηκαν στην τρίτη ενότητα του συνεδρίου για τον «Αγρότη της Χρονιάς» που διοργανώνεται στην Ξάνθη από την εφημερίδα Agrenda σε συνεργασία με την Tsomokos Communication.

532153

«Η καταστροφή στη Θεσσαλία ήταν τεραστίων διαστάσεων, έπληξε πέρα από τις αγροτικές παραγωγές, υποδομές, με μεγάλες καταστροφές στις υποστηρικτικές υποδομές όπως αγροτική οδοποιία, τα δίκτυα των ΤΟΕΒ, τα αρδευτικά δίκτυα στα χωράφια, είχαμε μία ολιστική καταστροφή» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι «το πρόβλημα μπορεί να γίνει πρόκληση. Το πρόβλημα να γίνει ευκαιρία».

321321_2

Η πορεία των εξαγωγών στο τομέα της αγροτικής παραγωγής αλλά και τα νέα χρηματοδοτικά προϊόντα που είναι πλέον διαθέσιμα για την στήριξη των αγροτών, παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του συνεδρίου για τη βράβευση του Αγρότη της Χρονιάς που πραγματοποιείται στη Ξάνθη από την εφημερίδα Agrenda σε συνεργασία με την Tsomokos Communication.

321231

το μείζον ζήτημα των σχεδίων βόσκησης των βοσκοτόπων αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης στην ημερίδα και απονομή των Βραβείων Αγρότης της Χρονιάς, που διοργανώνονται στην Ξάνθη από την εφημερίδα Agrenda, σε συνεργασία με την Tsomokos Communication.

43134143

Στις προκλήσεις αλλά και τα πλεονεκτήματα της καλλιέργειας στα θερμοκήπια αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες σε συζήτηση με θέμα «Θερμοκήπια, γεωθερμικά πεδία και εναλλακτικές μορφές ενέργειας στον αγροτικό τομέα», στην ημερίδα και απονομή των Βραβείων Αγρότης της Χρονιάς, που διοργανώνονται στην Ξάνθη από την εφημερίδα Agrenda, σε συνεργασία με την Tsomokos Communication.

223231

Στην προοπτική της καλλιέργειας του καπνού στη Θράκη και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε επίπεδο υποδομών και για την ενίσχυση των νέων αγροτών επικεντρώθηκαν οι ομιλητές σε συζήτηση με θέμα «Η ιστορία του καπνού, νέα προϊόντα και αγροτική ανάπτυξη στη Θράκη» στο πλαίσιο του συνεδρίου και της απονομής των Βραβείων Αγρότης της Χρονιάς, που διοργανώνονται στην Ξάνθη από την εφημερίδα Agrenda, σε συνεργασία με την Tsomokos Communication.

KAR_8694_2

Με την απονομή των συνολικά πέντε βραβείων και διακρίσεων, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Ξάνθη οι εργασίες του συνεδρίου για τον «Αγρότη της Χρονιάς» που διοργάνωσε η εφημερίδα Agrenda σε συνεργασία με την Tsomokos Communication.

7_23

O αιωνόβιος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστός από τα κόκκινα μήλα με το εμπορικό σήμα «ZAGORIN», λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1916. Ο Συνεταιρισμός πολύ λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή του ανέπτυξε έντονη εμπορική δραστηριότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα στα τρία κόκκινα μήλα που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα, είναι ZAGORIN.

received_844552424074365

Η γνώση, οι νέες τεχνολογίες και η συλλογική προσπάθεια που προάγει την εξωστρέφεια, είναι οι τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να στηριχθούμε για να οδηγηθούμε σε μια νέα εποχή στον αγροδιατροφικό τομέα, τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο συνέδριο για την απονομή των βραβείων του «Αγρότη της Χρονιάς» που διοργανώνεται στην Ξάνθη από την εφημερίδα Agrenda σε συνεργασία με την Tsomokos Communication.

FINALIST

Στόχος του Αγρότη της Χρονιάς είναι η ηθική επιβράβευση σύγχρονων επαγγελματιών, γεωργών και κτηνοτρόφων, όπως επίσης και η ανάδειξη προσώπων, πρωτοβουλιών, και καλών πρακτικών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και τη βελτίωση των όρων ζωής στην ελληνική ύπαιθρο.

deite_live_2023_AGRONEWS_4_2

Η μεγάλη γιορτή του Αγρότη της Χρονιάς, βρίσκεται στην Ξάνθη και έρχεται να καταθέσει το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα των προσπαθειών στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, ειδικά όταν αυτές συνοδεύονται από γνώση, τεχνολογία και όραμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ