BACK TO
TOP
Αγρότης της Χρονιάς

Ο Αγρότης της Χρονιάς εκφράζει την επιμονή της YARA στην ποιότητα

«Ο προσανατολισμός της YARA στη ποιότητα βρίσκει την κατάλληλη έκφραση στο έργο του Aγρότη της Xρονιάς, κου Χρήστου Ζαγάρη». Με τη φράση αυτή ο εμπορικός διευθυντής της YARA Ελλάς, Νίκος Κυριακίδης, θέλησε να υπογραμμίσει τη σημαντική συμβολή του εν λόγω θεσμού της Agrenda.

Yara-agrotis-xronias-20-5

Κατσουλιέρη Αγάπη

374
0

Παρακινούμενος από το επιχειρηματικό παράδειγμα του κου Χρήστου Ζαγάρη, από τον Μαραθώνα, τον οποίο κι επισκέφθηκε στην εκμετάλλευσή του, την Τρίτη 10 Μαρτίου, σε συνέχεια της βράβευσής του σε «Αγρότη της Χρονιάς», στον ετήσιο ομώνυμο θεσμό, της Agrenda, ο κ. Κυριακίδης αναφέρθηκε στην αξία του θεσμού για την ελληνική γεωργία.

Έπειτα από την παράδοση μιας ποσότητας διαφυλλικών και καινοτόμων λιπασμάτων, ως βραβείο για την εξέλιξη και την επιχειρηματικότητα του κου Χρήστου Ζαγάρη, υπογράμμισε πως ο προσανατολισμός της YARA βρίσκει την κατάλληλη έκφραση στο έργο του βραβευμένου καλλιεργητή και σίγουρα ταιριάζει με τις προοπτικές που θέλουν να δώσουν στη γεωργία.

«Η YARA πιστή στον θεσμό του αγρότη της χρονιάς κάθε χρόνο, στηρίζει τις επιτυχημένες προσπάθειες που είναι προσανατολισμένες στην αγορά και στις ανάγκες της. Βέβαια, είναι χαρά της YARA να βλέπουμε νέους ανθρώπους, σε μια οικογενειακή επιχείρηση, όπως της οικογένειας του κου Ζαγάρη, καθετοποιημένη, να πηγαίνει μπροστά και να ψάχνει λύσεις για το μέλλον. Τώρα εμείς σαν εταιρεία προσπαθούμε, μέσω των συνθέσεων της σειράς των προϊόντων μας, να στηρίζουμε τις προσπάθειες και ενδεικτικά φέραμε κάποια προϊόντα, που ταιριάζουν στις συνθήκες και στις καλλιέργειες», δήλωσε το ανώτατο στέλεχος της YARA.

Σύμφωνα με τον κύριο Κυριακίδη ο θεσμός του Αγρότη της Χρονιάς σημαίνει πολλά για την εταιρεία, καθώς, όπως ανέφερε, δίνεται η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και εμπειριών σε ένα οικείο και χαλαρό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, ο εμπορικός διευθυντής της YARA Ελλάς, δήλωσε: «ο Αγρότης της Χρονιάς σημαίνει πολλά για τη YARA και αρχικά είναι τιμή μας και χαρά μας να μπορούμε να στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τη διοργάνωση του. Σημαίνει πολλά γιατί δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε διάφορους παράγοντες του αγροτικού χώρου μεταξύ των οποίων πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, εταιρείες, επιχειρήσεις από τον κλάδο των τροφίμων και αγρότες να έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε ένα χαλαρό και οικείο περιβάλλον, να μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις με μια διάθεση εποικοδομητική για να δώσουν λύσεις και όχι αντιπαράθεσης, όπως συνηθίζεται σήμερα σε διάφορες άλλες συναντήσεις.

Επειδή ακριβώς και εμείς όπως και οι άλλοι αγωνιούμε και νοιαζόμαστε για το μέλλον της γεωργίας, βλέπουμε ότι υπάρχει ένα ζήτημα προς την κατεύθυνση που πρέπει να πάρουν διάφοροι κλάδοι και αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη εποικοδομητικού διαλόγου ώστε να σχηματιστεί ένα μονοπάτι για το τι πρέπει να γίνει και μάλιστα η βράβευση δίνει ακριβώς αυτό το παράδειγμα έτσι ώστε αυτά τα μονοπάτια να δείξουν ότι έχουν και πρακτικό αποτέλεσμα.

Ο θεσμός του Αγρότη της Χρονιάς πλέον μετά από τόσα χρόνια, όσοι πάνε εκεί είτε εκπροσωπώντας εταιρείες είτε οι ίδιοι ως άτομα, απαλλαγμένοι από το βάρος της κακώς νοούμενη δημοσιότητας σε ελεύθερο κλίμα ακούν παρακολουθούν, χωρίς να οχυρώνονται πίσω από διάφορες ιδέες ή στερεότυπα και συνεισφέρουν ο καθένας το δικό του λιθαράκι, ώστε να βγει κάτι το οποίο να ναι πρακτικό με βάση τα εφαρμοσμένα παραδείγματα.

Ο θεσμός είναι πολυδιάστατος, και βάζω και μια κοινωνική διάσταση γιατί είναι χαρά μας να βλέπουμε τόσους ενδιαφέροντες και άξιους ανθρώπους και εταιρείες και να συναναστρεφόμαστε μαζί τους».

Τα καινοτόμα διαφυλλικά λιπάσματα παρουσίασε ο κος Κώστας Τρυφωνόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε πως η YARA στηρίζει τις πρωτοποριακές κινήσεις, όπως της οικογένειας Ζαγάρη.


«Tα YaraVita είναι τα διαφυλλικά λιπάσματα της Yara. Είναι προϊόντα που παράγονται και συσκευάζονται  στο εργοστάσιο της Yara στο Pocklington, Ηνωμένο Βασίλειο, από όπου και έρχονται στην Ελλάδα. Η Yara μπαίνει δυναμικά και στο κομμάτι των βιοδιεγερτών, με την τεχνολογία BIOTRYGΤΜ. Το YaraVita BIOTRAC, το πρώτο προϊόν αυτής της κατηγορίας που φέρνει η Yara Ελλάς είναι ένα προϊόν από εκχύλισμα φυκιών που θα δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα των καλλιεργειών. Το YaraVita BRASSITREL PRO είναι ένα σκεύασμα που συνδυάζει κύρια θρεπτικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία για διαφυλλικές εφαρμογές και απευθύνεται κυρίως για φυλλώδη λαχανικά. Το YaraVita SENIPHOS είναι ένα προϊόν που περιέχει θρεπτικά στοιχεία όπως Ν, P και Ca που χορηγείται όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη του φυτού σε ενέργεια. Τέλος, το YaraVita SAFE-N είναι ένα προϊόν που περιέχει Ν σε πολλές μορφές, ακόμα και σε μορφή βραδείας αποδέσμευσης.

Θεωρούμε ότι είναι πρωτοποριακά προϊόντα και θα κάνουν τη διαφορά στο χέρι του παραγωγού. Ως εταιρεία, η YARA στηρίζει τις πρωτοποριακές κινήσεις όπως της οικογένειας Ζαγάρη και σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον θέλουμε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια αυτών των ανθρώπων».

Ευτυχής για την αναγνώριση των κόπων του και με στήριγμα την πολυμελή οικογένεια του, ο Αγρότης της Χρονιάς, ευχαρίστησε τη YARA για την εμπιστοσύνη της στο έργο του. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας και δήλωσε ευτυχής για τα δώρα του και που θα είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που θα τα δοκιμάσουν, ενώ είναι σίγουρος για τα υψηλά αποτελέσματα.

*Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία