BACK TO
TOP
Αγρότης της Χρονιάς

Παρακολουθήστε την ημερίδα και απονομή των βραβείων Αγρότης της Χρονιάς

Η μεγάλη γιορτή του Αγρότη της Χρονιάς, βρίσκεται στην Ξάνθη και έρχεται να καταθέσει το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα των προσπαθειών στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, ειδικά όταν αυτές συνοδεύονται από γνώση, τεχνολογία και όραμα.

deite_live_2023_AGRONEWS_4_2

1349
0


Η φετινή εκδήλωση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τις εξελίξεις στον αγροτικό χώρο, καθώς οι πληγές που άνοιξε ο κατακλυσμός του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία ταράζουν συθέμελα τις μέχρι σήμερα δομές της πρωτογενούς παραγωγής, χωρίς να έχει προσδιοριστεί το επόμενο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή, οι μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των αγροτικών προϊόντων και ειδικά η πίεση που ασκείται το τελευταίο διάστημα στις τιμές παραγωγού, καθιστούν αναγκαία μια πιο οργανωμένη συζήτηση για τις προτεραιότητες της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, έτσι ώστε, οι ανάγκες για διατροφική επάρκεια να συμβαδίζουν με την ανταγωνιστικότητα στη διεθνή σκακιέρα και την οικονομική αποδοτικότητα των αγροτικών μονάδων.

Παράλληλα με τον τίτλο τιμής στο πρόσωπο του κάθε αγρότη, όπως κάθε χρόνο, τα βραβεία προσφέρουν την ευκαιρία για μια μεγάλη συνάντηση όλων των συντελεστών της αγροτικής οικονομίας και για μια οργανωμένη συζήτηση πάνω στα κρίσιμα ζητήματα και τις εξελίξεις στον αγροτικό χώρο.   

Παρακολουθώντας στενά και αδιάλλειπτα τις αγροτικές εξελίξεις, η συντακτική ομάδα της Agrenda, έχει ετοιμάσει για τον Αγρότη της Χρονιάς  μια ενδιαφέρουσα ατζέντα συζητήσεων, στη διάρκεια των οποίων όχι μόνο θα τεθούν τα επίμαχα αλλά θα αναζητηθούν και οι απαραίτητες απαντήσεις, με γνώμονα πάντα τη χάραξη μιας ασφαλούς νέας πορείας, ενισχυτικής της γνήσιας επιχειρηματικότητας στον αγροτικό χώρο.

Το φετινό θέμα της ημερίδας είναι «Ασυμμετρίες του Χθες, Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Νέα Μοντέλα Συνεργασίας στην Αγροτική Παραγωγή» και θα υποστηριχθεί σε ειδικότερες ενότητες από διακεκριμένους ομιλητές και γνήσιους εκπροσώπους των αγροτών.

Ως γνωστόν τα βραβεία απευθύνονται στο σύνολο των αγροτών και των συλλογικών σχημάτων της πρωτογενούς παραγωγής στην Ελλάδα, με επίμονη αναζήτηση εκείνων που ξεχωρίζουν για την οργάνωση, τον επαγγελματισμό και την καινοτομία.

Στόχος του Αγρότη της Χρονιάς είναι η ηθική επιβράβευση σύγχρονων επαγγελματιών, γεωργών και κτηνοτρόφων, όπως επίσης και η ανάδειξη προσώπων, πρωτοβουλιών, και καλών πρακτικών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και τη βελτίωση των όρων ζωής στην ελληνική ύπαιθρο.

Ολόκληρη η εκδήλωση – ημερίδα μεταδίδεται ζωντανά σε διαδικτυακή σύνδεση από την πύλη αγροτικής ενημέρωσης www.agronews.gr 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία