BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Τοίχος απέναντι στην ανάπτυξη το πολιτικό κόστος

Αν πληρώνονται σε δύο δόσεις τα αµύγδαλα σε πόσες υπολογίζετε να πληρωθούν τα βαµβάκια;

48_71

10
0

Πολλά τα µηνύµατα αναγνωστών µε αποδέκτη τον Σπήλιο, που του εφιστούν προσοχή απέναντι στους χειρισµούς για την επικείµενη ΚΑΠ, ώστε να εξελίξει τον κλάδο προς τον καλύτερο και όχι να αφήσει να διαιωνίζονται πρακτικές που εµποδίζουν τους νεοεισερχόµενους επαγγελµατίες αγρότες να σταθούν στα πόδια τους. Θα του τα’ πε προφανώς κι ο Κυριάκος. «Ας αφήσει ο κ. Λιβανός τις ψήφους στο χωριό του και να βάλει τέλος στην αδικία µε τα ιστορικά δικαιώµατα», λέει χαρακτηριστικά φίλος της στήλης περιγράφοντας το σύστηµα δύο ταχυτήτων που έχει δηµιουργηθεί τα τελευταία χρόνια µε δικαιολογία το πολιτικό κόστος.

 

Υβρίδια

  «Καλύτερα να σου λέει κάποιος πρώτα πόσα θα δώσεις και µετά πόσα θα πάρεις», σχολιάζει αναγνώστης του Agronews για το πρόγραµµα Νέων Αγροτών.

  «Το υπουργείο δίνει για την 5ετια 15.000 ευρώ και οι ενδιαφερόµενοι πρέπει να πληρώσουν 2.000 ευρώ το µελετητή και κατ’ έτος, 1.500 ευρώ ΕΦΚΑ, 650 ευρώ τέλος επιτηδεύµατος, 600 ευρώ το λογιστή, 80 ευρώ δήλωση ΟΣ∆Ε, 600 ευρώ ΕΛΓΑ, για να φτάσει την τυπική απόδοση των 8.000 ευρώ.

  Επίσης, συµβολαιογραφικά έξοδα και µεταγραφές σε υποθηκοφυλακεία πάνω από 1.000 ευρώ κι αν δεν υπάρχει διαθέσιµη γη, τότε αγορά ανάλογα πάντα µε την περιοχή από 800 ως 2.000 ευρώ το στρέµµα!» Θέλετε κι άλλα;

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία