BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Τα στοιχεία για το Εθνικό Απόθεµα καταρρίπτουν την θεωρία του κενού

Το άλλο µε τις αγριλιές το ξέρεις;

48_94

14
2

Το ότι η υπόθεση αγριελιές και ξεκούραστα βοσκοτόπια, ήτοι αδιαφάνεια στο Εθνικό Απόθεµα πήγε στη Βουλή, δεν σηµαίνει και ότι θα διαλευκανθεί. Εξάλλου, γι’ αυτό πρέπει να µεριµνήσουν οι εισαγγελικές αρχές. Από τη ∆οµοκού, πάντως το κατεβατό που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Οργανισµού, µαρτυρά αγωνία. Οι αριθµητικές αλχηµείες, σε βάρος γνήσιων παραγωγών µπορεί κάποιοι να νοµίζουν ότι θα πέσουν στο «κενό». Aυτό, που στα µαθηµατικά ονοµάζεται «άδειο ή µηδενικό σύνολο», που δεν περιέχει στοιχεία. Εν προκειµένω, η εν λόγω θεωρία καταρρίπτεται, λόγω…στοιχείων.

Υβρίδια

  Για ποια αναβίωση καλλιέργειας, µιλάνε οι ελάχιστοι εναποµείναντες τευτλοπαραγωγοί που ζητούν πρωτοβουλίες αρµοδίως
για να «βγει το κάρο από τη λάσπη»; Λέτε να µπει στο πρόγραµµα αναδιάρθρωσης;

  Κουβέντα, για το τι θα γίνει την καλλιεργητική σεζόν του 2022, µετά και τον εµπαιγµό της φετινής χρονιάς, που παρήλθε χωρίς να σπαρθεί ούτε ένα στρέµµα τεύτλα, για παραγωγή ζάχαρης, παρά τις δεσµεύσεις και τις υποσχέσεις υπουργών και «επενδυτή».

  Είναι οξύµωρο - στα όρια του εγκλήµατος - λένε οι παραγωγοί, η χώρα να εισάγει περί τους 370.000 τόνους ζάχαρης ετησίως για τις ανάγκες της και τα φουγάρα της ΕΒΖ να είναι κλειστά.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

29-07-2021 00:13Nick the greek

Άμα κάνουμε απόσυρση ποσοστοσεων ζάχαρης με σκοπό να δοσωμε την ποσόστωση στα Ολλανδκα τραστ και μεις να φτιαχνουμε βιοκαύσιμα που δεν φτιάξαμε κιόλας κι όχι να εκσυγχρονίσουμε την παραγωγική δυνατότητα της ΕΒΖ σημαίνει ότι στην λήψη αποφάσεων επέχει ο ενεργειακός τομέας και όχι ο διατροφικός .Μάλλον στραβά αρμενιζουμε χωρίς στρατηγικό σχέδιο παραγωγής.Εν τέλει η ΕΒΖ φαληρησε και εγκαταλείφθηκε η τευτλοπαραγωγη!Οι πολυεθνικές πήραν το μερίδιο της αγοράς στην ΕΕ των μονοπωλιων και οι κρατικές φαληρησαν.

Απάντηση

20-07-2021 08:54ΓΙΑΝΝΗΣ

καλές οι διαπιστώσεις αλλά αυτοκριτική γιατί φτάσαμε εδώ όχι. δε νομίζω οι ίδιοι οι τευτλοπαραγωγοί να είναι άμοιροι ευθυνών. ποιος δε θυμάται επί κυβερνήσεως Καραμανλή Β' τι έγινε με τη μεγάλη ιδέα μετατροπής των εργοστασίων ΕΒΖ σε εργοστάσια παραγωγής βιοκαυσίμων και τα μεγάλα πριμ εξόδου που δόθηκαν στους παραγωγούς για να αποσυρθούν από την παραγωγή. είναι οι ίδιοι παραγωγοί και σήμερα που φωνάζουν για να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία