BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Εποχές Κίμωνα Κουλούρη το καλάθι πρωθυπουργού

Να θυμίσω μόνο ότι εμείς οι Σαρακατσαναίοι ανέκαθεν τρέφαμε φιλοβασιλικά αισθήματα!

48_149

225
0

Εποχή που ο Κίµωνας Κουλούρης (ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ), που πήγαινε στις λαϊκές και µε ύφος Επιθεωρητή Κλουζώ, ρωτούσε τους µανάβηδες «πόσο έχει το µαρούλι» και «γιατί πουλάτε τόσο τη ντοµάτα», θύµισε το περίφηµο «καλάθι του νοικοκυριού» και οι νέοι… επιθεωρητές του. Πάντως, οι λίστες µε τα προϊόντα που ανάρτησε η πλειοψηφία των αλυσίδων (υπήρξαν και εξαιρέσεις) είχε µεν προϊόντα µέσα, κατά τι πιο φθηνά, όµως κυρίως ιδιωτικής ετικέτας, των οποίων οι τιµές έφτασαν αυτές των επωνύµων. Βέβαια, οι νεόκοποι επιθεωρητές το τερµάτισαν λέγοντας πως «θα διαφηµίσουµε τις αλυσίδες µε τις χαµηλότερες τιµές και οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί».

Υβρίδια

  • Για µεγέθυνση των στρεβλώσεων κι αποκλεισµούς από τα 60 εκατ. ευρώ στα λιπάσµατα µιλά το αγροτικό της Κουµουνδούρου, αφού η ΚΥΑ προβλέπει τα φυσικά πρόσωπα να είναι κατά κύριο επάγγελµα αγρότες, ενώ τα νοµικά πρόσωπα να έχουν απλά ΚΑ∆ µε αγροτική δραστηριότητα.
  • «Κατάφορη αδικία προς τους ανθρώπους του µόχθου που συµπληρώνουν το εισόδηµα τους µε δεύτερη δουλειά, νόµιµα, και οι οποίοι δίνουν χρόνια τώρα ζωή στην ελληνική ύπαιθρο», αναφέρει.
  • Σχολιάζει δε, το γεγονός ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ήδη αγοράσει λιπάσµατα,  1/10/2021 ως 30/9/2022. «Γνωρίζουν οι κυβερνώντες πόσοι αγρότες µπορούν να πληρώσουν τα λιπάσµατα, µετά τις τελευταίες αυξήσεις»;
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία