BACK TO
TOP
Brand name

Η Miss Chiquita στο Madison Avenue Walk of Fame

Η Chiquita Brands International, η εταιρεία με τις πιο διάσημες μπανάνες στον κόσμο, ανακοινώνει περήφανα ότι το θρυλικό της σύμβολο, η Miss Chiquita, μπήκε στο Madison Avenue Walk of Fame του Advertising Week.

amisschiquita4_fNEW

17
0

Διανύοντας πλέον την 15η χρονιά διοργάνωσής του, το Madison Avenue Walk of Fame του Advertising Week αναγνωρίζει και τιμά τα καλύτερα σύμβολα και σλόγκαν στη βιομηχανία, όπως ψηφίστηκαν από το κοινό σε όλο τον κόσμο.   


Η Miss Chiquita μπήκε στο Class of 2018 Icons μαζί με τη θρυλική μασκότ των Burger King σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο της φετινής ειδικής εκδήλωσης, οι νικητές, καθώς και άλλες σημαντικές και γνωστές μασκότ, προσκλήθηκαν να περπατήσουν στο πρώτο Icon Red Carpet στην καρδιά της Times Square στη Νέα Υόρκη.


Στα πρώτα της χρόνια, η Miss Chiquita έγινε γνωστή στη βιομηχανία των φρούτων ως ένα animation. Σχεδιασμένη το 1944 από τον σκιτσογράφο Dik Browne, η Miss Chiquita έδωσε ένα πρόσωπο στις μπανάνες Chiquita. Εδραιώθηκε ως μια διασκεδαστική και ευχάριστη προσωπικότητα και έγινε η ειδικός για όλα όσα θα θέλαμε ποτέ να μάθουμε για τις μπανάνες.


Από το 1963, η φιγούρα της Miss Chiquita εμφανίζεται στα αυτοκόλλητα που ξεχωρίζουν τις μπανάνες Chiquita και τα άλλα προϊόντα της εταιρείας. Μέχρι το 1987 η Miss Chiquita ήταν μια κινούμενη μπανάνα, όταν ο καλλιτέχνης Oscar Grillo, δημιουργός του Ροζ Πάνθηρα, τη μεταμόρφωσε σε γυναίκα. Η αλλαγή αυτή καθρέφτιζε την εικόνα που είχε το κοινό για τη Miss Chiquita ως ένα αληθινό πρόσωπο. Η Miss Chiquita παραμένει αδιαμφισβήτητα η πρώτη κυρία της μπανάνας, προσφέροντας χαμόγελα σε όλους τους οπαδούς της μπανάνας σε όλο τον κόσμο.


«Πέρα από το να κάνουμε τη μπανάνα γνωστή σε όλο τον κόσμο, ήμασταν η πρώτη εταιρεία μπανάνας στον κόσμο που έβαλε μια σφραγίδα ποιότητας στο προϊόν της: το μοναδικό Μπλε Αυτοκόλλητο. Αποτελέσαμε επίσης και την πρώτη εταιρεία που επικοινώνησε τη μπανάνα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.» ανέφερε ο Παγκόσμιος Πρόεδρος της Chiquita Brands International, κ. Carlos Lopez Flores. «Με την Miss Chiquita, δημιουργήσαμε μια διασκεδαστική και προκλητική περσόνα που εκπαίδευσε το κοινό στην κατανάλωση μπανάνας, κάτι το οποίο δεν ήταν διαδεδομένο τη δεκαετία του ’40. Μας τιμά πραγματικά αυτή η διάκριση που λάβαμε στo επετειακό Opening Gala της 15ης διοργάνωσης του Madison Avenue Walk of Fame του Advertising Week.»


Η τρέχουσα εμφάνιση της Miss Chiquita σχεδιάστηκε πριν από 20 χρόνια περίπου. Με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τη δημιουργία της, η Miss Chiquita παρουσίασε τη νέα της εμφάνιση στο Produce Marketing Association Fresh Summit, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου στο Ορλάντο της Φλόριντα.


Πίσω από το Μπλε Αυτοκόλλητο


Η Chiquita θέλει να έχει θετικό και σημαντικό αντίκτυπο εφαρμόζοντας τις αρχές της βιωσιμότητας σε όλες τις επιχειρηματικές πρακτικές της. Για να το επιτύχει η Chiquita αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του κοινού καλού για τους εργαζομένους της και τις οικογένειές τους, για τις κοινότητες, για τη βιομηχανία φρούτων σαν σύνολο, καθώς και για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε όλοι.


Σχετικά με την Chiquita


Οι μπανάνες Chiquita έχουν παρουσία στην ελληνική αγορά από τη δεκαετία του ’70 και μέχρι σήμερα αποτελούν τις πιο ποιοτικές μπανάνες της αγοράς και τη Νο1 προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών. Εκτός από τις γνωστές σε όλους μπανάνες η Chiquita παράγει και εμπορεύεται ανανάδες. Υπό την ευθύνη της Chiquita στην Ελλάδα βρίσκονται οι αγορές των Βαλκανίων και της Κύπρου. Σκοπός της Chiquita είναι να κερδίζει τις καρδιές και το μυαλό των καταναλωτών δημιουργώντας επώνυμα και πάνω απ’ όλα υγιεινά προϊόντα. Σύμμαχος της Chiquita είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της ποιότητας που τη διαφοροποιεί σε κάθε βήμα, από την καλλιέργεια μέχρι τα προϊόντα της να φτάσουν στους καταναλωτές.


Περισσότερες πληροφορίες:


Action Global Communication
Αγγελική Κιοφίρη
Τηλ: 210 72 40 160
email: angela.k@actionprgroup.com

www.chiquita.com

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία