BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Θεαματική ανάκαμψη για την John Deere, αλλά με προοπτικές συγκρατημένες λόγω κορωνοϊού

Αν υπάρχει ένα σκοτεινό σύννεφο στα κατά τ’ άλλα δυναμικά αποτελέσματα τετραμήνου της Deere & Co είναι ο κορωνοϊός και οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ασθένεια στις εργασίες των πελατών και των προμηθευτών του γίγαντα των αγροτικών μηχανημάτων.

factory_gw_gallery_r4d115271_1366x788

41
0

Προ ολίγων ημερών, τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας εξέπληξαν θετικά τους επενδυτές, με τα κέρδη να επιστρέφουν σημειώνοντας εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μάλιστα αυτό συνέβη έπειτα από δύο δύσκολα χρόνια με πολλές φυσικές καταστροφές στην βασική αγορά της εταιρείας που είναι στη Βόρεια Αμερική, αλλά και ενός ασφυκτικού εμπορικού κλίματος που επηρέασε την επενδυτική διάθεση των Αμερικανών αγροτών.

Δεν χρειάστηκε πολύ για να ανέβουν στα ύψη οι μετοχές της εταιρείας, διαμορφώνοντας υψηλό τριετίας. Ωστόσο τα στελέχη της Deere δίστασαν να ανεβάσουν τις προοπτικές εσόδων για τα προσεχή τρίμηνα, με τις εκτιμήσεις τους να μην μπορούν να παραβλέψουν τα εμπόδια στο διεθνές εμπόριο, τις μεταφορές και την βιομηχανία εν γένει. Ήδη η εταιρεία έχει επιβαρυνθεί με 40 εκατ. δολάρια επιπλέον για αερομεταφορές προϊόντων στην αγορά της Ασίας, το οποίο σύμφωνα με το Bloomberg έχει κακοφανεί στην διεύθυνση που διαχειρίζεται τις εργασίες σε αυτό το τμήμα της γης.

Κάπως έτσι η Deere διατήρησε σε ένα εύρος ανάμεσα στα 2,7 και 3,1 δισ. δολάρια το καθαρό εισόδημα για το οικονομικό έτος 2020, εκτίμηση αρκετά κοντά σε αυτήν που περιμένουν αρκετοί αναλυτές, δηλαδή τα 2,9 δισ. δολάρια.

Βέβαια, στην παγκόσμια οικονοµία υπάρχουν και πιο ψύχραιµες προσεγγίσεις. Υπενθυμίζεται ότι CEO της Alliansz SE, της µεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην Ευρώπη, Όλιβερ Μπέτε, σχολίασε τον «µεγάλο πανικό αυτή τη στιγµή, όµως κανείς δεν εγγυάται ότι θα συνεχιστεί. Μεσοπρόθεσµα σίγουρα υπάρχουν επιπτώσεις που θα αποτυπωθούν και στο παγκόσµιο ΑΕΠ». Μίλησε για έντονη συσσώρευση, λέγοντας πως στα µεγάλα ψάρια της οικονοµίας δεν υπάρχει πίεση για σπασµωδικές κινήσεις.  Άλλωστε, ο λήθαργος που έχει προκαλέσει η ασθένεια, δίνει στους αγοραστές ένα προβάδισµα. Όπως εξηγεί ο Σαλ Τζιλµπερτι, πρόεδρος της Teucrium Trading, οι αγοραστές έχουν την ευκαιρία να βγουν στις αγορές αγροτικών εµπορευµάτων πριν να ξεκινήσουν οι Κινέζοι, όπως αναµένεται να συµβεί, δεδοµένης και της συµφωνίας, µε αποτέλεσµα οι τιµές των προϊόντων αυτών να ανέβουν απότοµα µόλις κατακάτσει ο πανικός. «Οι άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να φάνε, κάτι που σηµαίνει πως η ζήτηση δεν µπορεί να ατονήσει».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία