BACK TO
TOP
Θεσμικά

Παραχωρητήρια ακινήτων σε κατ΄επάγγελμα αγρότες

Με δύο τροπολογίες στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ρυθμίζονται θέματα που έχουν ανακύψει από τη λήξη των αποφάσεων παραχώρησης χρήσης ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή ανέργους λύσης και εκκαθάρισης των ανενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών.

agrotiko_spiti

31
0

Για τις μεν παραχωρήσεις που έχουν λήξει από 31.10.2019, δίνεται παράταση της ισχύος των ανωτέρω αποφάσεων παραχώρησης χρήσης ακινήτων για ακόμη μία καλλιεργητική περίοδο, ήτοι έως 31.10.2020, ενώ για τη διευκόλυνση της εκκαθάρισης, οι ανενεργοί ΑΣ εφόσον υποβάλουν φορολογική δήλωση για το τρέχον φορολογικό έτος εντός προθεσμίας δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, απαλλάσσονται για τα προηγούμενα φορολογικά έτη από κάθε πρόστιμο, πρόσθετο φόρο, τόκο ή προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής.

Αναλυτικά οι τροπολογίες

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙA ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Άρθρο ...

Παράταση ισχύος της διάταξης της παραγράφου 2 του άρθρου 141 του ν. 4537/2018 (Α' 84)

Με την προτεινόμενη διάταξη αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που έχει ανακύψει από τη λήξη των αποφάσεων παραχώρησης χρήσης ακινήτων σε κατά κύριο επάνγελμα αγρότες ή ανέργους με αποφάσεις του οικείου Περιφερειάρχη, κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 13 του άρθρου 36 του ν. 4061/2012. Ειδικότερα, επειδή οι εν λόγω παραχωρήσεις έχουν λήξει από 31.10.2019              και στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι παραχωρησιούχοι συνεχίζουν να κατέχουν άτυπα και να καλλιεργούν τα εν λόγω ακίνητα, κρίνεται σκόπιμη η παράταση της ισχύος των ανωτέρω αποφάσεων παραχώρησης χρήσης ακινήτων για ακόμη μία καλλιεργητική περίοδο, ήτοι έως 31.10.2020, από την επομένη της οποίας θα ισχύουν οι σχετικές διατάξεις του ν. 4061/2012.

 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ TOY ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Άρθρο ...

Λύση και εκκαθάριση ανενεργών ΑΣ

Με το παρόν άρθρο ρυθμίζονται θέματα λύσης και εκκαθάρισης των ανενεργών ΑΣ. Για τη διευκόλυνση της εκκαθάρισης, οι ανενεργοί ΑΣ εφόσον υποβάλουν φορολογική δήλωση για το τρέχον φορολογικό έτος εντός προθεσμίας δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, απαλλάσσονται για τα προηγούμενα φορολογικά έτη από κάθε πρόστιμο, πρόσθετο φόρο, τόκο ή προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής το οποίο επιβλήθηκε λόγω της μη υποβολής παντός είδους φορολογικών δηλώσεων, όπως εισοδήματος, Φ.Π.Α., ακινήτου περιουσίας, παρακρατούμενων φόρων, μεταβολών μητρώου, μισθωτών υπηρεσιών και λοιπών δηλώσεων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές