Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Στόχο τις 1.000 χοιροµητέρες έχει βάλει η «Χαλκιδική ΑΕ»

Ενίσχυση της παραγωγικής της δυναµικότητας σε ποσοστό περίπου 20% και επέκταση και στον τοµέα της τυποποίησης, που θα της επιτρέψει να καθετοποιηθεί, θέτει σε τροχιά υλοποίησης η χοιροτροφική µονάδα «Η Χαλκιδική ΑΕ», µέσα από δύο νέα επενδυτικά προγράµµατα.

32-33_5

Λεωνίδας Λιάμης

764
0

Η χοιροτροφική επιχείρηση από τη Νέα Τένεδο Χαλκιδικής, που «έλκει» τις ρίζες της στο 1970 και ανήκει στις δέκα µεγαλύτερες του τοµέα της στην Ελλάδα, έχει θέσει ως προτεραιότητά της να αυξήσει το ζωικό της κεφάλαιο, προκειµένου να µπορέσει να ανταποκριθεί µε επάρκεια στην αυξηµένη ζήτηση στην αγορά, λόγω της µειωµένης προσφοράς χοιρινού διεθνώς, συνεπεία των κρουσµάτων της αφρικανικής πανώλης. «Σήµερα έχουµε 750 χοιροµητέρες και το σχέδιο είναι να τις αυξήσουµε κατά 200–250 και να φτάσουµε στις 950-1.000 χοιροµητέρες, ώστε από τα περίπου 20.000-22.000 χοιρινά ετησίως, να πάµε σε µια παραγωγή µε πάνω από 26.000» µας εξήγησε ο πρόεδρος της επιχείρησης Κώστας Βαµβακάς. Τόνισε δε, ότι η αύξηση του ζωικού κεφαλαίου της µονάδας θα γίνει µέσω κλειστού πυρήνα αναπαραγωγής και σε συνεργασία µε µια από τις µεγαλύτερες εταιρείες S.P.F. (σ. σ. Specific Pathogenic Free – Ελεύθερη Παθογόνων Νοσηµάτων) στην Ευρώπη, για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή υγεία των ζώων, καθώς είναι µία από τις λιγοστές του κλάδου της στην Ελλάδα, που διαθέτει ανάλογη πιστοποίηση.

Για τη συγκεκριµένη επένδυση, που θα προσεγγίσει το ποσό των 1 εκατ. ευρώ, προ ηµερών «άναψε πράσινο φως» και το Κεντρικό Συµβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης. Η επιλογή του timing για το επενδυτικό εγχείρηµα µοιάζει ιδανική, διότι οι επιπτώσεις της ζωονόσου εκτός από την αύξηση της ζήτησης, έχουν προκαλέσει και ένα µίνι ράλι τιµών, από το οποίο δεν θα µπορούσε να ξεφύγει η Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό πως σήµερα στην ελληνική χονδρική αγορά το χοιρινό κυµαίνεται από 3,40 έως 3,50 ευρώ το κιλό, όταν προ αφρικανικής πανώλης «έπαιζε» µεταξύ 2,20-2,80 ευρώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία