
Όσον αφορά τον τομέα του περιβάλλοντος, η Loulis Food Ingredients επισημαίνει πως το 100% της ενέργειας που καταναλώνει προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές, ενώ επιτεύχθηκε μείωση αποβλήτων κατά 16% και 92% ποσοστό ανακύκλωσης. Κατά τη διάρκεια του 2024, η εταιρεία εφάρμοσε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και αναβάθμισης εξοπλισμού, καθώς και δράσεις για τη μετάβαση σε ηλεκτροκίνητα μέσα.
Αναφορικά με το κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρείας, η Loulis Foods Ingredients διάθεσε περισσότερους από 100 τόνους προϊόντων για τη στήριξη κοινωνικών φορέων και ευάλωτων ομάδων, ενώ συνεχίστηκαν οι δράσεις του Μουσείου Λούλη για την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση μαθητών σε θέματα διατροφής, περιβάλλοντος και σπατάλης τροφίμων.
Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αυξήθηκε κατά 6%, ενώ το ποσοστό γυναικών σε θέσεις ευθύνης ενισχύθηκε κατά 18,75%. Η εταιρεία αναφέρει ότι επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην ισότητα και στην ασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον. Παράλληλα, διατηρήθηκαν μηδενικά περιστατικά διαφθοράς και ενισχύθηκε η συμμετοχή γυναικών στο Διοικητικό Συμβούλιο (14,29%), επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση για διαφάνεια, λογοδοσία και ίσες ευκαιρίες.
Όπως αναφέρει η κα Λήδα Μαλικέντζου, Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας (ESG) & Επικοινωνίας της Loulis Food Ingredients «Η βιωσιμότητα για εμάς δεν είναι μια τυπική αναφορά, αλλά ο τρόπος που επιλέγουμε να λειτουργούμε καθημερινά. Η φετινή Έκθεση είναι το αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας όλων των ανθρώπων της εταιρείας, που με συνέπεια και αφοσίωση κάνουν πράξη τις αξίες μας.Μαζί, διαμορφώνουμε μια εταιρεία με θετικό αποτύπωμα για την κοινωνία, το περιβάλλον και το μέλλον.»
Αναλυτικά την έκθεση βιωσιμότητας της εταιρείας μπορείτε να δείτε εδώ