Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Η τιμολόγηση τροφίμων σε δημόσια διαβούλευση

Τα προϊόντα που εκτίθενται σε κάθε χώρο, έτσι ώστε η επισήμανση κάθε είδους να γίνεται άμεσα αντιληπτή.

Έως 10 Μαρτίου άδειες υπαίθριου εμπορίου στην Κ. Μακεδονία

2
0

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε από την Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 το σχέδιο υπουργικής απόφασης «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ)», το οποίο αποτελεί τροποποίηση της υπουργικής απόφασης Α2-718/2014 (ΦΕΚ 2090/Β/2014).

Η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης, που υπογράφει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, αποσκοπεί στην διαρκή προσαρμογή της νομοθεσίας στην εξέλιξη της αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Απριλίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00.

Οι ΔΙΕΠΠΥ, αποτελούν αγορανομικούς κανόνες και ρυθμίζουν θέματα που άπτονται της ορθής πληροφόρησης των καταναλωτών και των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων κατά τη διακίνηση και εμπορία προϊόντων και παροχής υπηρεσιών.

Την κωδικοποίηση των κανόνων επεξεργάστηκε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μετά από μακρά περίοδο προδιαβούλευσης και συνδιαμόρφωσης, με βασικούς φορείς όλων των τομέων της αγοράς και οι βασικές αλλαγές αφορούν στην κατ’ άρθρο επικαιροποίησή τους, σύμφωνα με την ισχύουσα ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, στην αποτροπή παραπλανητικών πρακτικών σε κάθε εμπορική δραστηριότητα και στην ορθολογικοποίηση των προστίμων επί το αναλογικότερον.

Μεταξύ άλλων, στις ρυθμίσεις υπάρχει πρόβλεψη για σήμανση και τήρηση πινακίδων από τους κατόχους άδειας λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης και πεπιεσμένου φυσικού αεριού (CNG) (πρατήρια).

Ως γενική αρχή της διάθεσης προϊόντων ορίζεται, στο άρθρο 1, ότι πρέπει αυτά να εκτίθενται σε κάθε χώρο, έτσι ώστε η επισήμανση κάθε είδους να γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον καταναλωτή και με βάση τις αναγραφόμενες ενδείξεις, είτε επί της συσκευασίας προϊόντος, είτε επί της αντίστοιχης πινακίδας- ετικέτας, είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέσο πληροφόρησης, να είναι δε ακριβής και σαφής ώστε να μην παραπλανάται ο καταναλωτής.

Για συμμετοχή στην διαβούλευση πατήστε στον σύνδεσμο:

http://www.opengov.gr/ypoian/?p=8097

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία