BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Καλή ελληνική μπύρα με συνταγή των πολύπειρων Τσέχων

Εμπειρία, τεχνογνωσία, τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και τις απαραίτητες πρώτες ύλες διαθέτει και μπορεί να προσφέρει η Τσεχία, μία χώρα με μακρά παράδοση στον κλάδο της μπύρας, στην ελληνική προσπάθεια ανάπτυξης της μικροζυθοποιίας.

Καλή ελληνική μπύρα με συνταγή των πολύπειρων Τσέχων

3
0

Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα γύρω από την οποία κινήθηκε η εκδήλωση «Τσεχική συνταγή για καλή ελληνική μπύρα», που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας την Παρασκευή 11 Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας.

Η πολυάριθμη συμμετοχή στην εκδήλωση επιβεβαίωσε τόσο τη δυναμική ανάπτυξης του κλάδου στην Ελλάδα, όσο και το εγχώριο ενδιαφέρον για τεχνολογίες και εμπειρίες από τη λειτουργία μικρών και πολύ μικρών ζυθοποιείων στην Τσεχία, τη χώρα όπου κάθε εβδομάδα ιδρύεται ένα μικροζυθοποιείο. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι τα 400 μικροζυθοποιεία που υπάρχουν σήμερα στη Τσεχία θα γίνουν 800 μέσα στην επόμενη πενταετία.

Φυσικά, η Ελλάδα των 40 περίπου μικροζυθοποιείων απέχει πολύ από αυτά τα νούμερα, ωστόσο όπως ανέφερε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Pavel Dostalek, καθηγητής  του Πανεπιστημίου Χημείας και Τεχνολογίας της Πράγας: «μπορεί να είστε στην αρχή, αλλά αυτό σημαίνει ότι έχετε όλον το δρόμο μπροστά σας». Μάλιστα, ο ίδιος ανάφερε ότι - σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής - το Πανεπιστήμιο της Πράγας θα διοργανώσει προγράμματα εκπαίδευσης Ελλήνων φοιτητών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναφέρθηκαν για ακόμη μία φορά τα βαρίδια της ανάπτυξης της ελληνικής μικροζυθοποιίας, τα οποία έχουν να κάνουν πρωτίστως με τη νομοθεσία, όπως ανάφεραν ο Σοφοκλής Παναγιώτου, ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Septem και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, και ο Επίκουρος καθ. Δρ. Παναγιώτης Ταταρίδης που συμμετείχαν ως ομιλητές στην εκδήλωση.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και B2B συναντήσεις Τσέχων κατασκευαστών τεχνικού εξοπλισμού και προμηθευτών υλικών για μικρά ζυθοποιεία με Έλληνες ειδικούς, επαγγελματίες και φίλους της ζυθοποίησης.

Πιο αναλυτικά, στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκαν οι τσεχικές εταιρείες:

•             Czech Brewmasters s.r.o.,

•             NATE a.s.

•             Pacovské strojírny a.s.

•             BB Brewery s.r.o.

•             DESTILA s.r.o.

•             EBIA CZ s.r.o.

•             Joe´s Garage Brewery s.r.o.

•             LINDR.CZ s.r.o.

•             MBS - Mini Brewery System s.r.o.

•             BOHEMIA HOP a.s.

•             SOUFFLETa.s.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προαναφερθείσες εταιρείες θα βρείτε εδώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία