BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Επανεκκίνηση των εξαγωγών σκληρού σίτου

Στην αγορά µας σηµειώθηκαν τελικά νέες πωλήσεις για εξαγωγή σκληρού σίτου µεταξύ 280-285 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

6
0

Οι υψηλότερες τιµές αφορούν πώληση προς την Τυνησία όπου και οι ποιοτικές προδιαγραφές είναι ανώτερες. Η δραστηριότητα στην εξαγωγή φυσικά και έχει επηρεάσει τις τιµές στο εσωτερικό, καθώς είναι λίγα τα σιτάρια που έχουν µείνει στα χέρια των παραγωγών ή των µικρών εµπόρων. Παράλληλα η νέα σοδειά είναι εξαιρετικά πρώιµη και αυτό σύµφωνα µε ειδικούς εµπεριέχει ρίσκο όσον αφορά το τελικό αποτέλεσµα ποιότητας/ποσότητας. Στα σκληρά σιτάρια, στη νέα λίστα της Φότζια δεν είχαµε αλλαγές για δεύτερη συνεχόµενη εβδοµάδα.

 

 Συγκεκριµένα στα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 13% η τιµή αποθήκης παραγωγού κυµάνθηκε στα 300-305 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/ hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης παραγωγού διαπραγµατεύεται στα 290-295 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία, παρά τη γενική µεταβλητότητα στα δηµητριακά και την κινητικότητα στη παγκόσµια αγορά σκληρού σίτου, οι τιµές διόρθωσαν κατά 5 ευρώ ο τόνος και κυµαίνονται στα 270 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι.

 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στον Καναδά, οι φορτώσεις /εξαγωγές βελτιώνονται σηµαντικά και επακόλουθα οι τιµές ενισχύονται. Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, η µεταβλητότητα είναι παρούσα σχεδόν σε όλα τα δηµητριακά. Οι τιµές αφού κατέγραψαν µια διόρθωση λόγω κερδοσκοπικών ρευστοποιήσεων, επιστρέφουν σε ανοδική πορεία. Η προτίµηση των αγοραστών στη ρωσική σοδειά και οι µαζικές εξαγωγές των Ρώσων πριν την επιβολή των δασµών πίεσαν τις γαλλικές τιµές προς τα 225 ευρώ ο τόνος, δηλαδή 5 ευρώ χαµηλότερα από την προηγούµενη εβδοµάδα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία