Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Επανεκκίνηση των εξαγωγών σκληρού σίτου

Στην αγορά µας σηµειώθηκαν τελικά νέες πωλήσεις για εξαγωγή σκληρού σίτου µεταξύ 280-285 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

162
0

Οι υψηλότερες τιµές αφορούν πώληση προς την Τυνησία όπου και οι ποιοτικές προδιαγραφές είναι ανώτερες. Η δραστηριότητα στην εξαγωγή φυσικά και έχει επηρεάσει τις τιµές στο εσωτερικό, καθώς είναι λίγα τα σιτάρια που έχουν µείνει στα χέρια των παραγωγών ή των µικρών εµπόρων. Παράλληλα η νέα σοδειά είναι εξαιρετικά πρώιµη και αυτό σύµφωνα µε ειδικούς εµπεριέχει ρίσκο όσον αφορά το τελικό αποτέλεσµα ποιότητας/ποσότητας. Στα σκληρά σιτάρια, στη νέα λίστα της Φότζια δεν είχαµε αλλαγές για δεύτερη συνεχόµενη εβδοµάδα.

 

 Συγκεκριµένα στα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 13% η τιµή αποθήκης παραγωγού κυµάνθηκε στα 300-305 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/ hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης παραγωγού διαπραγµατεύεται στα 290-295 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία, παρά τη γενική µεταβλητότητα στα δηµητριακά και την κινητικότητα στη παγκόσµια αγορά σκληρού σίτου, οι τιµές διόρθωσαν κατά 5 ευρώ ο τόνος και κυµαίνονται στα 270 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι.

 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στον Καναδά, οι φορτώσεις /εξαγωγές βελτιώνονται σηµαντικά και επακόλουθα οι τιµές ενισχύονται. Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, η µεταβλητότητα είναι παρούσα σχεδόν σε όλα τα δηµητριακά. Οι τιµές αφού κατέγραψαν µια διόρθωση λόγω κερδοσκοπικών ρευστοποιήσεων, επιστρέφουν σε ανοδική πορεία. Η προτίµηση των αγοραστών στη ρωσική σοδειά και οι µαζικές εξαγωγές των Ρώσων πριν την επιβολή των δασµών πίεσαν τις γαλλικές τιµές προς τα 225 ευρώ ο τόνος, δηλαδή 5 ευρώ χαµηλότερα από την προηγούµενη εβδοµάδα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία