BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

∆εν είναι ακόμα υποσχόμενες οι τιμές εξαγωγής

Στην αγορά µας οι βροχές που περιµένουµε δυστυχώς δεν έρχονται σε όλες τις περιοχές που χρειάζονται και οι ανησυχίες αναφορικά µε τις αποδώσεις και τις ποιότητες του σκληρού σίτου εξακολουθούν να υπάρχουν.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

6
0

Από το εµπορικό κοµµάτι, προπώληση προς εξαγωγή ακόµα δεν έχει ακουστεί, ίσως διότι και οι Ιταλοί θέλουν να δουν πως θα πορευθεί και η δική τους σοδειά, η οποία για την ώρα δεν έχει προβλήµατα. Θεωρητικά και προς το παρόν τα 260 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας φαίνονται ακριβά για τους υποψήφιους αγοραστές. Παράλληλα αυτές τις µέρες φορτώνονται καράβια µε φετινά σιτάρια, γεγονός το οποίο φυσικά θα µειώσει τα τελικά φετινά αποθέµατα.

Στα σκληρά σιτάρια, στη νέα λίστα της Φότζια οι τιµές δεν µεταβάλλονται εδώ και αρκετές εβδοµάδες. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 13% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 290-295 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 280-285 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία οι τιµές του σκληρού σίτου δεν έχουν ακόµα επηρεαστεί από τη µαζική πτώση στα εµπορεύµατα, όπως και δεν είχαν ανέβει ανάλογα όσο σηµείωναν οι αγορές ράλι. Φαίνεται µια ισορροπία στα 265 ευρώ ο τόνος FOB γαλλικό λιµάνι και όλοι αναµένουν τον αλωνισµό.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, η γενικευµένη πτώση όλων των χρηµατιστηρίων σε συνδυασµό µε τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών έφερε απώλειες σε όλα τα δηµητριακά. Τα µαλακά σιτάρια, τα οποία σηµείωσαν τα χαµηλότερα επίπεδα για τον τελευταίο µήνα, δεν ξέφυγαν των κερδοσκοπικών ρευστοποιήσεων και κάποιες προσπάθειες αντίδρασης της αγοράς ήταν άκαρπες. Στη Γαλλία είχαµε παρόµοια πτωτική κίνηση µε τα µαλακά σιτάρια να κυµαίνονται στα 211 ευρώ ο τόνος, όταν πριν µια εβδοµάδα βρισκόµασταν στα επίπεδα των 225 ευρώ ο τόνος. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία