Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Νέα σχέδια για Τατόι και Αβερώφειο θέτει σε εφαρμογή ο Αποστόλου

Συντονισµένη προσπάθεια για την αγροτική αξιοποίηση της δηµόσιας περιουσίας επιχειρεί να θέσει σε εφαρµογή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνοντας αρχή από ακίνητα φιλέτα όπως το κτήµα (πρώην θερινά ανάκτορα) στο Τατόι, η έκταση 4.500 στρεµµάτων πέριξ της λίµνης Κάρλας και η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή στη Λάρισα.

Νέα σχέδια για Τατόι και Αβερώφειο θέτει σε εφαρμογή ο Αποστόλου

6
0

Οι πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου να έχει πάρει στα ζεστά την υπόθεση της «αγροτικής περιουσίας» του υπουργείου και να κινείται δραστήρια, προκειµένου, αφενός για να την περισώσει από επιλογές οι οποίες θα της άλλαζαν χαρακτήρα, αφετέρου να δροµολογήσει λύσεις αξιοποίησής της οι οποίες θα έδιναν δυναµική στην αγροτική ανάπτυξη.

Για τις πέριξ της λίµνης Κάρλας εκτάσεις, για παράδειγµα, ο υπουργός εξετάζει σοβαρά ιδέες των υπηρεσιών του αλλά και προτάσεις που έχουν γίνει από παραγωγικές οργανώσεις της περιοχής, ώστε να σταµατήσει η λεηλασία της δηµόσιας περιουσίας, να σπάσουν τα «κυκλώµατα» που νέµονται τις γαίες και να δηµιουργηθεί ένας πνεύµονας ανάπτυξης της παραγωγής µε συγκεκριµένο σχέδιο.

Η περιοχή και η εν λόγω έκταση, τονίζουν στενοί συνεργάτες του κ. Αποστόλου, θα µπορούσε να αποτελέσει ένα πρότυπο συνεργασίας (Cluster) ντόπιων παραγωγών, επιχειρήσεων της περιοχής και δικτύων διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, το οποίο, εφόσον πήγαινε καλά, θα αποτελούσε παράδειγµα για οργάνωση ανάλογων πρωτοβουλιών και σε άλλες περιοχές, όπου υπάρχουν προς αξιοποίηση µεγάλες εκτάσεις.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Μαίου, στα περίπτερα όλης της χώρας, μαζί με το ένθετο Beer and Brunch


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία