Αν και ακόµη είναι νωρίς, σύµφωνα µε τον ίδιο, για την οριστικοποίηση των τιµών παραγωγού στην αγορά αυτή τη στιγµή ακούγονται τα 2,5 ευρώ το κιλό. «Πρόκειται για τιµές που αγγίζουν τα περσινά επίπεδα όµως καλύτερη εικόνα της αγοράς θα έχουµε σε 10µέρες που θα έχει ολοκληρωθεί η συγκοµιδή», αναφέρει ο Α. Γιακµολίδης
Όσον αφορά τη ζήτηση, σηµειώνεται ότι τώρα πια δεν υπάρχουν στην αγορά τα αιγυπτιακά σκόρδα. Να σηµειωθεί ότι το ελληνικό σκόρδο εξάγεται στις αγορές της Βουλγαρίας, της Κύπρου και της Γερµανίας
Στην Εύβοια έχει ολοκληρωθεί η συγκοµιδή και το χαρακτηριστικό ήταν οι σηµαντικά µειωµένες εκτάσεις από τα 600 στα 250 στρέµµατα. Μειωµένα είναι τα στρέµµατα και στον Πλατύκαμπο της Λάρισας για την Ομάδα Παραγωγών Σκόρδου του ΘΕΣγη από τα 350 στα µόλις 120 για τη φετινή σεζόν
Όσον αφορά τη ζήτηση, σηµειώνεται ότι τώρα πια δεν υπάρχουν στην αγορά τα αιγυπτιακά σκόρδα. Να σηµειωθεί ότι το ελληνικό σκόρδο εξάγεται στις αγορές της Βουλγαρίας, της Κύπρου και της Γερµανίας
Στην Εύβοια έχει ολοκληρωθεί η συγκοµιδή και το χαρακτηριστικό ήταν οι σηµαντικά µειωµένες εκτάσεις από τα 600 στα 250 στρέµµατα. Μειωµένα είναι τα στρέµµατα και στον Πλατύκαμπο της Λάρισας για την Ομάδα Παραγωγών Σκόρδου του ΘΕΣγη από τα 350 στα µόλις 120 για τη φετινή σεζόν
02-07-2017 22:08Αθανάσιος Θεοδωράκης
Συγχαρητήρια στος παραγωγούς σκόρδου στη Βύσσα, στην Εύβοια, στη Λάρισα και αλλού. Θα ήθελα να σχολιάσω την μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην τιμή παραγωγού και στην τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής : πέρυσι δύο τεμάχια σκόρδου, μερικές φορές και τρία μικρά τεμάχια πωλούνταν στη τιμή του ενός ευρώ...Σε κάποια τουριστικά νησιά μάλιστα ένα τεμάχιο σκόρδου πωλούνταν ένα ευρώ...Χρειάζεται κάποια εκλογίκευση του συστήματος. Αθ Θεοδωράκης
Απάντηση