
Η δράση έχει θέμα την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Θεσσαλονίκης, που την αναδεικνύουν σε τουριστικό και γαστρονομικό προορισμό και θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι εισηγητές, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες εστιατορίων, παραγωγοί αγροδιατροφικών προϊόντων, τυποποιητές και εργαζόμενοι στον τουρισμό.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα «Θέασις», στην περιοχή Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025, στις 10.00 το πρωί.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πλούσιο γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Νομού Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με τις παγκόσμιες τάσεις της γαστρονομίας και τις καλές πρακτικές ανάπτυξης της γαστρονομικής ταυτότητας και εξωστρέφειας.
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις και ξεναγήσεις σε παραγωγικές μονάδες αγροδιατροφικών προϊόντων, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία γνωριμίας με την παραγωγική διαδικασία, τους παραγωγούς και τα τοπικά προϊόντα ποιότητας.
Παράλληλα, θα διεξαχθεί ειδικά σχεδιασμένο γεύμα με παράθεση τοπικών προϊόντων, αλλά και ένα διαδραστικό workshop ανακάλυψης και εξοικείωσης με τις μοναδικές γεύσεις και συνταγές του κάμπου Αξιού.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία της εκδήλωσης (Τάνια Γεωργιάδου 2310471628 & 6942980958) ή στη διεύθυνση aneth@aneth.gr
Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ.