
Στόχος του είναι η ανάδειξη της τοπικής τυροκομίας, των τυροκομικών προϊόντων, αλλά και της τοπικής γαστρονομίας με κύριο χαρακτηριστικό το τυρί αλλά και το τοπικό κρασί.
To Φεστιβάλ περιλαμβάνει:
- εκδήλωση με θέμα «Η Γεύση του Τόπου: Η Τυροκομία της Αχαΐας ως Μοχλός Τοπικής Ανάπτυξης»,
- γευσιγνωσία Τοπικών Τυριών,
- pairing τοπικών τυριών με οίνων.
Ολοκληρώνεται με τη προβολή της ταινίας μικρού μήκους – ντοκιμαντέρ «Στη Γη της Αυθεντικής Τυροκομίας» και υπόσχεται να ταξιδέψει τους επισκέπτες από το χθες στο σήμερα, μέσα από γνώριμους τόπους, ήχους και πρόσωπα.
Η εκδήλωση υλοποιείται από την ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. με την υποστήριξη του Δήμου Καλαβρύτων, στο πλαίσιο τοπικών δράσεων, του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο “Say cheese! Balkan cheese” του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020