BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Η τυροκομία της Αχαΐας στο επίκεντρο του φεστιβάλ «Η Γεύση του Τόπου» στα Καλάβρυτα 28 Ιουλίου

Στην καρδιά του καλοκαιριού, η πλατεία των Καλαβρύτων, μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό χώρο εμπειρίας, διαλόγου, γεύσης και πολιτισμού. Ένα ανοιχτό απογευματινό Φεστιβάλ αφιερωμένο στην παραδοσιακή τυροκομία της Αχαΐας και τον ρόλο της στη σύγχρονη τοπική ανάπτυξη.

tyrokomia

20
0

Στόχος του είναι η ανάδειξη της τοπικής τυροκομίας, των τυροκομικών προϊόντων, αλλά και της τοπικής γαστρονομίας με κύριο χαρακτηριστικό το τυρί αλλά και το τοπικό κρασί.

To Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

- εκδήλωση με θέμα «Η Γεύση του Τόπου: Η Τυροκομία της Αχαΐας ως Μοχλός Τοπικής Ανάπτυξης»,

- γευσιγνωσία Τοπικών Τυριών,

- pairing τοπικών τυριών με οίνων.

Ολοκληρώνεται με τη προβολή της ταινίας μικρού μήκους – ντοκιμαντέρ  «Στη Γη της Αυθεντικής Τυροκομίας» και υπόσχεται να ταξιδέψει τους επισκέπτες από το χθες στο σήμερα, μέσα από γνώριμους τόπους, ήχους και πρόσωπα.

Η εκδήλωση υλοποιείται από την ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. με την υποστήριξη του Δήμου Καλαβρύτων, στο πλαίσιο τοπικών δράσεων, του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο “Say cheese! Balkan cheese” του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία