BACK TO
TOP
Καλαμπόκι

Μεγαλώνει η ζήτηση για καλαμπόκι, ορατά τα 30 λεπτά το Φθινόπωρο

Με τον αλωνισµό στο καλαµπόκι να µην έχει αποκτήσει ακόµα ρυθµό, τα παραγωγικά κέντρα της χώρας κατακλύζουν έµποροι και µεσίτες που διεκδικούν όσο το δυνατόν µεγαλύτερες ποσότητες, µαρτυρώντας την κοινή εκτίµηση όλων ότι η αγορά θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά.

22-35_pin_21

Πέτρος Γκόγκος

294
1

Οι πρώτες πράξεις της χρονιάς έγιναν στα 26,5 λεπτά, µε την τιµή πλέον να ανεβαίνει στα 27 λεπτά και τις περισσότερες ποσότητες να κλείνονται πριν µπει η µηχανή στο χωράφι. 

Εν τω µεταξύ, µεγαλύτερες απ’ ό,τι συνήθως ποσότητες αναζητούν και εκκοκκιστές, σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, που έχουν ήδη στείλει µεσίτες προκειµένου να εξασφαλίζουν τονάζ που θα ρευστοποιήσουν κατά τους χειµερινούς µήνες, προσδοκώντας ότι µέχρι τότε η αγορά θα έχει διαµορφώσει ακόµα υψηλότερα επίπεδα τιµών. 

Φυσικά το ράλι αυτό στο καλαµπόκι διαµορφώνει πιεστικά κόστη στους κτηνοτρόφους, µε ορισµένους σε παραµεθόριες περιοχές να πληρώνουν τον 40κιλο σάκο ακόµα και µε 15 ευρώ το κιλό.

Στη διεθνή αγορά, η ξηρασία στη Βουλγαρία και τη Ρουµανία στις οποίες αναλογεί το 5% και το 22% της ευρωπαϊκής παραγωγής αντίστοιχα, αναµένεται να διαρκέσει µέχρι και τις αρχές Σεπτεµβρίου, σύµφωνα µε το παρατηρητήριο της Κοµισιόν, ρίχνοντας αρκετά τις αναµενόµενες αποδόσεις. Από την άλλη, καλύτερη είναι η εικόνα από τα γαλλικά και τα γερµανικά χωράφια, ενώ η εκτίµηση της παραγωγής καλαµποκιού στην ΕΕ, σύµφωνα µε τον γαλλική εταιρεία αναλύσεων Strategie Grains αυξήθηκε σε 66,3 εκατ. τόνους.

Στην αµερικανική αγορά, η τιµή καλαµποκιού διόρθωσε έπειτα από την κίνηση της Κίνας να ακυρώσει αποστολές από τις ΗΠΑ, µια εξέλιξη που εγείρει ανησυχίες για πιθανή µείωση της ζήτησης. 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

31-08-2021 01:54Σπυρακος

Για τα βιοαέρια που σήκωσαν τον μισό Νομό δεν γίνεται λόγος μας φταίει η Βουλγαρία που δεν έβρεχε. Μάς είδες αλευρωμενους και μας πέρασες για μπακαλιάρους Πετράκη

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία