BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Κλείνει με 21,5 λεπτά ανά κιλό στο σκληρό η ΕΑΣ Βόλου

Σε κλείσιμο της τιμής στα 21,5 λεπτά ανά κιλό για σκληρό σιτάρι προχωρά από σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου η ΕΑΣ Βόλου, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το agronews.gr από τον ο πρόεδρος της ΕΑΣ, Νικήτα Πρίντζο.

4401197300_23147c97c5_o

5
0

Ειδικότερα, ο ισχυρός άνδρας της ΕΒΟΛ, ανέφερε πως από τις 11 Ιουλίου θα πληρώσει όλους τους παραγωγούς, οι οποίοι από τον ξεκίνημα της περιόδου έδωσαν την σοδειά τους στην ΕΑΣ Βόλου, 1,5 λεπτό πάνω από την τιμή των 20 λεπτών ανά κιλό που είχε προαναγγείλει στα τέλη Μαΐου. Όπως εξήγησε με την αύξηση αυτή επί της τιμής εκκίνησης κλείνει η προσφορά της ΕΑΣ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σύμφωνα με ρεπορταζ του agronews, εμπορικός οίκος προσέγγισε τον ΑΣ Πλατυκάμπου για την πώληση σκληρού σιταριού στην τιμή των 222 ευρώ ανά τόνο, σύμφωνα με πληροφορίες. Από το ποσό αυτό, ο Συνεταιρισμός προτίθεται να πληρώσει καθαρή τιμή παραγωγού στα 21λεπτά ανά κιλό.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΣ Πλατυκάμπου αγόρασε πέρυσι κατά μέσο όρο με 21 λεπτά σιτάρι (σε κάποιους έδωσε και 21,5 λεπτά), συγκεντρώνοντας περί τους 8.000 τόνους, ενώ και μερικές εβδομάδες νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΑΣ Πλατυκάμπου, Γιάννης Κουκούτσης, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο Συνεταιρισμός του θα κινηθεί όπως και πέρυσι.

Ας αναφερθεί πως οι φετινές αποδόσεις στο Θεσσαλικό κάµπο, τη Μακεδονία και την Κοζάνη ήταν αρκετά υψηλές, ενώ όπως έγραφε η Agrenda την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκίνησαν και οι εξαγωγές μέτριων σιταριών με προορισμό την Ιταλία και τιμή 18 λεπτά ανά κιλό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία