BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Σταθεροποίηση στα υψηλά με μάζεμα στις πράξεις για το σκληρό σιτάρι 

Συνεχίζεται η ηρεµία και αυτή την εβδοµάδα στην αγορά σκληρού σίτου, µε τις τιµές στις πράξεις να έχουν «καθίσει» λιγάκι. Μάλιστα, οι αναλυτές θεωρούν ότι έτσι σταθερά θα κινηθεί η αγορά µέχρι και τα τέλη του έτους, µε όποιες αλλαγές προς το καλύτερο να αναµένονται τους πρώτους µήνες του νέου χρόνου. Βέβαια πρέπει να σηµειωθεί ότι το εποµένως βλέπουµε πως υπάρχει ένα «µικρό µάζεµα» που παρατηρείται στις τιµές, δεν σηµαίνει πως θα ακολουθήσει πτωτική πορεία.

7999752832_76f526fbac_o

Ελένη Δούσκα

30
1

Η ιδέα που κυριαρχεί στους πωλητές είναι πως τα χαµηλά τα έχουµε αφήσει πίσω µας και το πιο λογικό σενάριο θα ήταν οι τιµές ή να µείνουν σταθερές στα τωρινά επίπεδα ή να δούµε κάτι καλύτερο µε το που φανεί το έλλειµµα προσφοράς από το νέο έτος. Αναφορικά µε τις εκτάσεις φαίνεται από τις σπορές πως το σκληρό στάρι δεν κέρδισε περισσότερα στρέµµατα.

Αυτό, επί τοις ουσίας, σηµαίνει ότι η συµβουλή σε παραγωγούς και εµπόρους για πώληση αυτό το διάστηµα και ρευστοποίηση, δεδοµένου ότι είχαν πιάσει σχεδόν όλη την άνοδο, είναι πολύ σωστή. Γιατί µπορεί οι πρόσφατες αυξήσεις στην τιµή του προϊόντος στα ιταλικά χρηµατιστήρια να δηµιουργούν προσδοκίες για συνέχεια της ανοδικής αυτής πορείας, όµως το γεγονός ότι εξακολουθεί η δουλειά της Τουρκίας να µην έχει δώσει κάτι ανάλογα καλό για τα ποιοτικά σιτάρια της χώρας µας, «µαγκώνει» τους ενδιαφερόµενους.

Όσον αφορά τις τελευταίες πράξεις, στις 20 Νοεµβρίου ο διαγωνισµός της Τυνησίας για 92.000 τόνους έκλεισε στα 326 δολάρια ο τόνος, δηλαδή στα 295 ευρώ ο τόνος παραδοτέα στο λιµάνι τους, δηλαδή περίπου 15 ευρώ χαµηλότερα σε σχέση µε την µεγάλη αγορά της Τουρκίας πριν τρεις εβδοµάδες.

Εν τω µεταξύ, στη λίστα της Φότζια οι τιµές διόρθωσαν κατά 2 ευρώ ο τόνος, µε τα καλής ποιότητας (ειδικό βάρος 80 kg/hl και υαλώδη 80%) να διαπραγµατεύονται στα 283-288 ευρώ ο τόνος. Την ίδια ώρα, στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, οι τιµές των δηµητριακών κινούνται βάσει των νεότερων από πλευράς εµπορικού πολέµου ΗΠΑ-Κίνας. ∆εν υπογράφεται ακόµα η περιβόητη συµφωνία και το σύνολο των σιτηρών βρίσκεται υπό πίεση ή απλά αµετάβλητο. Σηµειωτέον ότι η δραστηριότητα στη φυσική αγορά µε τους διεθνείς διαγωνισµούς Αλγερίας και Τυνησίας έδωσαν µια µικρή δυναµική στις γαλλικές τιµές και τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου ‘19 έπιασαν ξανά τα 180 ευρώ ο τόνος παραδοτέα.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

28-11-2019 16:42Κωστας

Καλησπέρα έχω 200 τόνους σκληρό σιτάρι ακομη μέσα .Τέλος Δεκεμβρίου το πουλαω.Ποια είναι η τιμή αυτή τη χρονική στιγμή?Ποια η γνώμη σας?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία