BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Ξανατσιμπάει η τιμή στο σκληρό, οδεύει στα 270 ευρώ ο τόνος

Σταδιακά αλλά σταθερά δείχνει να επιστρέφει η αγορά σκληρού σίτου στα επίπεδα του περασµένου Νοεµβρίου, όταν οι ζητήσεις είχαν φτάσει στα 275 ευρώ ο τόνος.

36_11

Πέτρος Γκόγκος

7
1

Μετά την παραδοσιακή παύση τω πράξεων κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και το πισωγύρισµα της αγοράς λόγω των ανησυχιών της έξαρσης του κοροναϊού, οι τιµές της εξαγωγής άρχισαν ήδη να βελτιώνονται. Και µπορεί να µην γίνεται λόγος για «ράλι», ωστόσο κάθε δουλειά φαίνεται πως φέρνει και λίγο καλύτερη τιµή για το ελληνικό σκληρό σιτάρι. Κι ενώ πριν µερικές εβδοµάδες τα καράβια έφευγαν µε τιµή περί τα 260 ευρώ ο τόνος FOB, τις τελευταίες ηµέρες έχουν φτάσει τα 270 ευρώ ο τόνος FOB.

Σηµειωτέον ότι οι αναλυτές επιµένουν πως από δω και στο εξής και όσο λιγοστεύουν τα αποθέµατα προς διάθεση, η αγορά δεν αναµένεται να γυρίσει προς τα χαµηλότερα. Άλλωστε, όπως διαπιστώνεται, τα αποθέµατα µειώνονται, ενώ ακούγεται ότι η πορεία της νέας καλλιέργειας στη Μακεδονία, όπου µπήκαν όψιµα τα σιτάρια, δεν πάει πολύ καλά.

Όσον αφορά τα χρηµατιστηριακά, η λίστα της Φότζια είχε αύξηση τιµών κατά 2 ευρώ, µε τις καλές ποιότητες στα 282-287 ευρώ ο τόνος, ενώ αντίστοιχα στη Γαλλία η αγορά παραµένει αµετάβλητη, κυρίως λόγω της έλλειψης νέων πωλήσεων στο εσωτερικό αλλά και στην εξαγωγή. Οι τιµές παρέµειναν για άλλη µια εβδοµάδα στα 245 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. ΕΛΕΝη δουσκα

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

11-10-2023 11:04xAPMJFFuo

<a href=https://cials.cfd>cialis reviews</a> You will need to discuss the benefits and risks of using Lasix Retard tablets while you are pregnant

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία