BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Κάτω από τα 290 ευρώ τα FOB στο σκληρό

Στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου πιέζονται κάτω από τα 290 ευρώ ο τόνος τα ελληνικά FOB, δεδοµένου ότι δεν υπάρχει διάθεση πώλησης από τους εξαγωγείς για τα αποθέµατα.

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

1666
2

Σχετικά µε τη νέα σοδειά ακούγονται τα 280 ευρώ ο τόνος παραδοτέο σε µύλο για σωστές ποιότητες, κάτι που µεταφράζεται σε τιµή παραγωγού κοντά στα 23 λεπτά για σιτάρια µε µέτριες προς χαµηλές πρωτεΐνες. Σε λίγο ξεκινάει και ο αλωνισµός στην Ιταλία, όπου και εκεί αναµένονται προβλήµατα µε τις πρωτεΐνες, οι οποίες αναµένονται µέτριες προς χαµηλές, ενώ ερωτηµατικό παραµένουν και τα υαλώδη έπειτα από τις τελευταίες βροχές.  

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές στη νέα λίστα της Φότζια δεν µεταβλήθηκαν για τρίτη εβδοµάδα. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύονται στα 340-345 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 60% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 330-335 ευρώ ο τόνος. Την ίδια στιγµή ακόµα και η ξηρασία στην Ισπανία, που πράγµατι αντιµετωπίζει σοβαρές ελλείψεις, δεν βοηθά τις τιµές, µε Ισπανούς εισαγωγείς πριν λίγες ηµέρες να προτείνουν τα 295 ευρώ ο τόνος, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση από τους εγχώριους µεσίτες, µε αποτέλεσµα οι τιµές και στις προσφορές των Ισπανών να κινούνται προς τα 280 ευρώ. Έτσι, µε τα µαλακά σιτάρια σε ελεύθερη πτώση και την παραγωγή του σκληρού µάλλον άφθονη αν και προβληµατική, το µόνο που θα µπορούσε την τάση στην αγορά θα ήταν κάποια κακή είδηση από τον Καναδά, που προς το παρόν δεν υπάρχει.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, συνεχίζεται η πίεση στα µαλακά σιτάρια, τα οποία επιστρέφουν σε επίπεδα τιµών 2021. Η πρόσκαιρη ανάκαµψη είχε έρθει τεχνικά από την κάλυψη θέσεων υπέρ της πτώσης και από το γεωπολιτικό ρίσκο στη Μαύρη Θάλασσα. Η Γαλλία δεν διαχωρίστηκε από την παγκόσµια πτωτική τάση και οι τιµές έσπασαν και τα 220 ευρώ ο τόνος, κυµαινόµενες πλέον προς τα 215 ευρώ ο τόνος. 

 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

08-06-2023 22:02THANOS

Καλό θα ήταν να ενημερώνεται η παρούσα σελίδα και να γράφει για την τιμή σκληρού και όχι μαλακού σίτου . clal.it hard weat η σελίδα τιμών ,επίσης έπειτα και από το τελευταίο με την ουκρανία (ανατίναξη αγωγού αμμωνίας μάλλον θα υπάρξουν σοβαρές αλλαγές ) ας μην δοθούν ανεύθυνα τα εμπορεύματα όλων και να υπάρχει σεβασμός απ όλους δεν υπάρχουν περιθώρια πλέον για κερδοσκοπικά ανόητα παιχνίδια από κανένα .

Απάντηση

08-06-2023 19:44Βασιλης

Γειά τη δεν γράφεται κάτω από 22 λεπτά fob φερεμια τον έμπορον.σας αγοράζουμε κιολας

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία