BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Συνεχίζονται οι πωλήσεις για εξαγωγή στα 250 ευρώ ο τόνος FOB

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου πραγµατοποιήθηκαν νέες πωλήσεις προς εξαγωγή στα γνώριµα επίπεδα των 250 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας. Αυτό σηµαίνει ότι υπάρχει από αρκετούς πωλητές διάθεση να ακολουθήσουν αυτές τις τιµές.

papadogiannis_33

Γιάννης Παπαδογιάννης

19
0

Παράλληλα έγιναν και φορτώσεις παλιότερων συµβολαίων σε παρόµοια επίπεδα τιµών. Με λίγα λόγια η αγορά είναι «επίπεδη» χωρίς σηµαντικές διακυµάνσεις.

Στα σκληρά στάρια, στην 5η λίστα τιµών για το έτος της Φότζια σηµειώθηκαν αλλαγές, µε µικρή πτώση κατά 3 ευρώ ο τόνος. Για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79,5-80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12-12,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 282-287 ευρώ ο τόνος. Για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11-11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 267-272 ευρώ ο τόνος. Κατά τα φαινόµενα η καναδική σοδειά θα καλύψει µεγάλο µέρος της πρόσφατης αγοράς των 500.000 - 550.000 τόνων από πλευράς της Αλγερίας. Αυτό θα βοηθήσει στο να βελτιωθεί ακόµα περισσότερο ο ρυθµός των εξαγωγών για το σκληρό σιτάρι του Καναδά. 

Η Τυνησία αγόρασε µέσω κρατικού διαγωνισµού ποσότητα 100.000 τόνων σκληρού σίτου σε τιµές 325-328 δολάρια ο τόνος παραδοτέα σε λιµάνι τους, δηλαδή 6-7 δολάρια υψηλότερα από την αντίστοιχη προηγούµενη αγορά της.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, ο µήνας Φεβρουάριος δεν ξεκίνησε καλά για τα µαλακά σιτάρια, και όχι µόνο. Η αβεβαιότητα στην κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή (Ιράν-ΗΠΑ) προκαλεί αναταραχές στις αγορές των δηµητριακών και του πετρελαίου. Παράλληλα, σηµειώθηκε και µια µικρή ισχυροποίηση του δολαρίου, η οποία βάρυνε τις τιµές των εµπορευµάτων.   

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία