Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Υπό διαρκή πίεση οι αγορές

Το βαµβάκι όπως και το πετρέλαιο χτυπήθηκαν αρκετά στις τελευταίες συνεδριάσεις, σε αντίθεση µε τα τρόφιµα, τα οποία παρουσιάζουν µικρή ανάκαµψη / στήριξη στην γενικευµένη πτώση των αγορών.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

286
0

Νέα Υόρκη

Το βαµβάκι όπως και το πετρέλαιο χτυπήθηκαν αρκετά στις τελευταίες συνεδριάσεις, σε αντίθεση µε τα τρόφιµα, τα οποία παρουσιάζουν µικρή ανάκαµψη / στήριξη στην γενικευµένη πτώση των αγορών. Επίσης το δολάριο έχει κερδίσει ότι είχε χάσει την προηγούµενη εβδοµάδα, µια που οι επενδυτές το θεωρούν πιο ασφαλές για τοποθετήσεις. Στη φυσική αγορά παγκοσµίως υπάρχει κινητικότητα και η Άπω Ανατολή έχει αρχίσει να επιστρέφει στην κανονικότητα, εντούτοις υπό τον γενικότερο «πανικό» τα ευχάριστα νέα πωλήσεων / εξαγωγών είναι δύσκολο να ανατρέψουν την πτωτική τάση. Οι αναλυτές θεωρούν πως τώρα βλέπουµε τα χαµηλά του εύρους στο βαµβάκι και η καταστροφολογία κοπάζει.

Ελληνική Αγορά

Οι δουλειές για τη φετινή σοδειά έχουν µειωθεί σηµαντικά, το χρηµατιστήριο έχει χάσει πολλά σεντς και φυσικά οι κλώστες προσπαθούν να αγοράσουν πολύ χαµηλότερα τα αποθέµατα µας. Σηµειώνονται  φορτώσεις παλιότερων συµβολαίων αν και τελευταία η διαθεσιµότητα άδειων κοντέινερ είναι περιορισµένη. Στη νέα σοδειά, οι προπωλήσεις είναι αρκετά πίσω για την εποχή (15.000 τόνοι) όµως τελευταία φαίνεται να εντείνονται οι διαπραγµατεύσεις. Βοηθάει η πτώση του χρηµατιστηρίου στο να πιάσουµε στα ανοιχτά συµβόλαια καλύτερο πριµ επί των χρηµατιστηριακών τιµών, ενώ υποβόσκει η µείωση της κατανάλωσης ίνας από τα κλωστήρια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία