BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Πτωτικά το βαµβάκι παρά τη θετική έκθεση του USDA

Από τα πρόσφατα υψηλά στα τέλη Φεβρουαρίου, η αγορά έχει απολέσει περίπου 10 σεντς ανά λίµπρα κατόπιν µιας αρχικής διστακτικής διόρθωσης, η οποία εντάθηκε µε την ανακοίνωση της νέας έκθεσης προσφοράς/ζήτησης βάµβακος.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

11
0

Τα νέα από το αµερικανικό υπουργείο γεωργίας δεν ήταν άσχηµα για τις τιµέςδεδοµένου ότι δεν υπήρξε µείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ και των τελικών αποθεµάτων. Ίσως η αγορά να ανέµενε µεγαλύτερης έκτασης µείωση για τα τελικά αποθέµατα, οπότε προκλήθηκαν µαζικές ρευστοποιήσεις προς αποκόµιση κερδών καθώς και ανατοποθετήσεις κεφαλαίων. 

 

Το µόνο θετικό στοιχείο των ηµερών είναι η ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ. Κατά τ’ άλλα το χρηµατιστήριο βιώνει µια πτώση µη αναµενόµενη ως προς την έκτασή της, ενώ παράλληλα το πριµ (βάση) επί των χρηµατιστηριακών τιµών ακόµα δεν βελτιώνεται. ∆ηλαδή θα περίµενε κάποιος ότι αφού πέφτουν απότοµα οι χρηµατιστηριακές τιµές, οι αγοραστές θα µπορούσαν να πληρώσουν κάτι καλύτερο όσον αφορά το πριµ στα ανοιχτά συµβόλαια. Εντούτοις οι κλώστες προτιµούν να κοιτάξουν την πτώση από απόσταση και να προβούν σε κινήσεις µόλις υπάρξει νέα ισορροπία. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία