BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Από το ερασιτεχνικό σπιτικό εργαστήρι, τρεις γενιές μετά ξεκινά η ταύτιση της ετικέτας με την επιτραπέζια ελιά

Η εταιρεία Latrovalis and Co είναι µια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία εδώ και τρεις γενιές επεξεργάζεται κάθε ποικιλία ελληνικής επιτραπέζιας ελιάς, στο εργοστάσιό της στις Σέρρες, από όπου ξεκινούν τα τελικά προϊόντα µε προορισµό τις διεθνείς αγορές.

Latrovalis

746
0

Το 1983 ο Δημήτρης Λατρόβαλης, εξοικειωμένος με τους πατροπαράδοτους τρόπους επεξεργασίας ελιών, ξεκίνησε να παρασκευάζει επιτραπέζιες ελιές, για την αναζήτηση των οποίων έκανε τα αδύνατα δυνατά. Αυτές τις επεξεργαζόταν στο σπίτι του, το οποίο είχε μετατρέψει σε εργαστήριο, και τις πουλούσε κάθε Τρίτη, στην υπαίθρια αγορά των Σερρών.

Λίγοι μήνες χρειάστηκαν προτού καθιερωθεί σε όλες τις λαϊκές αγορές των Σερρών και των γειτονικών πόλεων. Στο διάστημα αυτό κατάφερε να αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες του, οι οποίοι μάλιστα αρκετές φορές του ζητούσαν ειδικές παραγγελίες για τους συγγενείς τους, μετανάστες στο εξωτερικό.


Το 95% της παραγωγής να φτάνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, τη Ρωσία, τις αραβικές χώρες και πλέον τις ΗΠΑ.

Σιγά σιγά η ζήτηση άρχισε να ξεπερνά τις δυνατότητες της παραγωγής στο ερασιτεχνικό σπιτικό εργαστήριο. Τότε,  ο Βασίλης Λατρόβαλης, ο μοναχογιός του Δημήτρη, οδήγησε τον Οκτώβριο του 1996 το πρώτο φορτηγό, φορτωμένο με εκλεκτές ελιές, μέσα από τις πύλες του εργοστασίου που μόλις είχε ανοίξει, λίγο έξω από τις Σέρρες. Ο ίδιος, βοηθούσε όσο ήταν ακόμα μαθητής, τον πατέρα του και αναλαμβάνοντας την οικογενειακή επιχείρηση, έβαλε ως στόχο την επέκταση της επιχείρησης, γεγονός που κατάφερε, δίνοντάς της την εικόνα που έχει σήμερα.

Πλέον η τρίτη γενιά της οικογένειας ετοιμάζεται να αναλάβει την επιχείρηση. Είναι τα εγγόνια του παππού Δημήτρη, ο Δημήτρης, η Εύη, η Χρύσα και η μικρότερη αδερφή, Θεοδώρα, τα οποία την έχουν μετατρέψει σε μια σχεδόν αποκλειστικά εξαγωγική εταιρεία, με το 95% της παραγωγής να φτάνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, τη Ρωσία, τις αραβικές χώρες και πλέον τις ΗΠΑ, που μάλιστα η εδραίωση στην αγορά αυτή, αποτελεί τον νέο στόχο της ομάδας των τεσσάρων αδελφιών.

Η εδραίωση στις αγορές της Βορείου Αμερικής, αποτελεί τον νέο στόχο της ομάδας των τεσσάρων αδελφιών.

Οι εξαγωγές ξεκίνησαν από τα Βαλκάνια, και σύντομα έφτασαν τις αγορές της υπόλοιπης Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, καθώς «γίνονταν γνωστά από στόμα σε στόμα», όπως δήλωσε στο περιοδικό Ελαίας Καρπός η Θεοδώρα Λατρόβαλη, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια η εταιρεία επιβεβαιώνει τις διαθέσεις εξωστρέφειας με την παρουσία της σε διεθνείς εκθέσεις, με πιο πρόσφατη, τη SIAL στο Παρίσι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία