Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Από 100% Κορωνέικη στους Γαργαλιάνους, ένα προϊόν καμωμένο με όραμα

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που δύο νέες αδερφές, η Κατερίνα και η Φιλάνθη, ξεκίνησαν ένα μακρύ ταξίδι στον κόσμο του ελαιολάδου με όχημα την «STALIΑ».

IMG_1242

Πέτρος Γκόγκος

811
0

Από τότε, το προσωπικό άγγιγμα των δύο φιλόδοξων νεαρών κοριτσιών έχει φτάσει μέσω του προσεγμένου προϊόντος τους σε αρκετές αγορές της Ευρώπης, ενώ αν και η μέχρι τώρα πορεία τους είναι μικρή, έχουν κατορθώσει πέρα από την καλή τους παρουσία στις αγορές αυτές, να αυξάνουν χρόνο με τον χρόνο τις εξαγωγές τους.

Θέλαμε η «STALIΑ να εκφράσει τις ιδέες και το όραμά μας μέσα από τις καλλιτεχνικές μας ενασχολήσεις, τις κλίσεις μας και την προσωπική δουλειά, χτίζοντας βήμα βήμα μόνες μας κάθε κομμάτι του εγχειρήματος

«Καλλιεργούμε τα κτήματα με τις ελιές μας στους Γαργαλιάνους της Μεσσηνίας. Το ελαιόλαδο είναι από 100% Κορωνέικη ποικιλία, μαζεμένο σχετικά πρώιμα με άμεση ψυχρή έκθλιψη και φιλτράρισμα σε 5 μέρες. Έτσι παράγουμε ένα ελαιόλαδο υψηλότατης ποιότητας με έντονα αρώματα φρούτων και φρέσκου χορταριού και εξαιρετική, ισορροπημένη γεύση» αναφέρουν στο Ελαίας Καρπός.


Τα επόμενα βήματά τους είναι η διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων τους με νέους κωδικούς.


Παίρνοντας κουράγιο από τη θετική ανταπόκριση των αγορών, οι αδερφές Μπουγάτσου ευελπιστούν στο άνοιγμα περισσότερων αγορών, ενώ ονειρεύονται σε βάθος χρόνου την ανάπτυξη της εκμετάλλευσής τους με τέτοιον τρόπο ώστε να τους επιτρέπει τη φιλοξενία στην περιοχή και στα κτήματά τους πελατών, συνεργατών και επισκεπτών, ώστε να μπορέσουν και αυτοί να ζήσουν όλες τις διαδικασίες της παραγωγής «για να μπορέσουν να συμμετέχουν και αυτοί στο όραμά μας και να εκφραστούν μέσα από αυτό», όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν. Τα επόμενα βήματά τους είναι η διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων τους με νέους κωδικούς και η ενδυνάμωση της οικογενειακής τους επιχείρησης με ακόμα καλύτερη ποιότητα και διακρίσεις. Ταυτόχρονα συμμετέχουν σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις, όπου έχουν λάβει αρκετές και σημαντικές διακρίσεις.

 

Όραμα και αισθητική

«Θέλαμε η «STALIΑ να εκφράσει τις ιδέες και το όραμά μας μέσα από τις καλλιτεχνικές μας ενασχολήσεις, τις κλίσεις μας και την προσωπική δουλειά, χτίζοντας βήμα βήμα μόνες μας κάθε κομμάτι του εγχειρήματος» υποστηρίζουν. Η μία ανέλαβε κυρίως το σχεδιασμό και την αισθητική του προϊόντος εστιάζοντας στην εικόνα της επιχείρησης μεταξύ άλλων μέσα από το λογότυπο, τις συσκευασίες, τα φυλλάδια και το site. Η άλλη αδερφή επικεντρώθηκε στην υλοποίηση, την παραγωγή και την προώθηση στην αγορά, διεκπεραιώνοντας προσωπικά το κομμάτι της επικοινωνίας.

 


Φυσικά πολύτιμη στάθηκε η συμμετοχή του πατέρα τους που εξακολουθεί να συμβάλλει κυρίως στη καλλιέργεια και την παραγωγική διαδικασία.Καθημερινή τριβή στον ελαιώνα

Φυσικά πολύτιμη στάθηκε η συμμετοχή του πατέρα τους που εξακολουθεί να συμβάλλει κυρίως στη καλλιέργεια και την παραγωγική διαδικασία. Στην πορεία, με μεράκι και κόπο, κατάφεραν να εμπλουτίσουν τα όσα γνώριζαν για το ελαιόλαδο. Με την καθημερινή τριβή τόσο στον ελαιώνα όσο και στην απαιτητική αγορά του ελαιολάδου, αποκτούν εμπειρίες και γνώσεις που συνεχώς διευρύνονται πάνω στην καλλιέργεια, την διαδικασία παραγωγής, τη συσκευασία, την γευσιγνωσία. «Από αυτή την δύσκολη αλλά γόνιμη διαδρομή γεννήθηκε λοιπόν η STALIΑ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα αγγίξει πολλούς» αναφέρουν στο Ελαίας Καρπός οι δυο νέες.

Νέες διεθνείς διακρίσεις ποιότητας και συσκευασίας

 Με ένα Χρυσό Μετάλλιο Ποιότητας αλλά και Μετάλλιο Καλύτερης Συσκευασίας διακρίθηκε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Stalia, που παράγεται στους Γαργαλιάνους, στον ιδιαίτερα απαιτητικό διεθνή διαγωνισμό Terra Olivo 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ  στις αρχές Ιουνίου 2019. Λίγο νωρίτερα μέσα στον Μάιο ξεχώρισε στον διεθνή διαγωνισμό EVO IOOC 2019 και βραβεύτηκε με Χρυσό Μετάλλιο, ενώ και επί ελληνικού εδάφους  κατέκτησε τιμητική διάκριση στον IOOC Kotinos 2019.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία