BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Σχεδόν 1 ευρώ το κιλό φτάνουν οι επιτραπέζιες ελιές, αυξημένη η ζήτηση

Με αξιώσεις οικονομικής ανάκαμψης των παραγωγών επιτραπέζιας ελιάς, ξεκίνησε η συγκομιδή σε Χαλκιδική και Φθιώτιδα στις ποικιλίες Κονσερβολιάς και  Χαλκιδικής με τις ποσότητες να είναι τόσες όσες χρειάζεται η εγχώρια βιομηχανία.

prwto_6

Πέτρος Γκόγκος

186
0

«Υπάρχει μια μέτρια προς καλή παραγωγή φέτος, μέσα στα πλαίσια των αναγκών της χώρας, με τις ποιότητες να είναι πολύ καλές», αναφέρει στην Agrenda ο Γιώργος Ντούτσιας, πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), εκτιμώντας πως «η χρονιά θα πάει καλά και για τις εξαγωγές».

«Οι παραγωγοί της Κονσερβολιάς ειδικά, έρχονται χτυπημένοι από μια κακή χρονιά και φέτος αναμένουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους οικονομικά» εξηγεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στον Συνεταιρισμό της Στυλίδας έχουν ξεκινήσει ήδη οι παραλαβές με ανοιχτές τιμές. Υπενθυμίζεται πως η μέση κατηγορία πέρυσι ορίστηκε στα 75 λεπτά ανά κιλό, με τον παραγωγό να παίρνει στο τέλος κοντά στο 1 ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΕΠΕΛ. «Φέτος περιμένουμε ίδια επίπεδα τιμών, το πολύ πολύ να πέσει κατά τι» αναφέρει.  

Μέχρι στιγμής, οι ποσότητες που αναμένονται από την βιομηχανία είναι περί τους 90.000 τόνους στην Χαλκιδικής και τους 30.000-40.000 τόνους Κονσερβολιάς.

Ας σημειωθεί πως τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει και η συγκομιδή της ελιάς Καλαμών, που φέτος αναμένονται και εκεί μεγαλύτερες ποσότητες αλλά και  μέγεθος ελιάς, αφού υπενθυμίζεται πως πέρυσι λόγω των προβλημάτων, μεγάλο ποσοστό της παραγωγής αφορούσε ψιλά μεγέθη.

Προς το παρόν, το μοναδικό πρόβλημα είναι  η έλλειψη βροχών, οι οποίες θα ζωήρευαν λίγο τους καρπούς και θα ευνοούσαν σύμφωνα με τον κ. Ντούτσια, την ποιότητα της πρώτης ύλης. 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία