Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Όχι σε προσφορές κάτω του κόστους στο ελαιόλαδο λένε οι Ιταλοί

Στο ελαιόλαδο δεν υπάρχει χώρος για εκπτώσεις στο ράφι, θεωρούν οι Ιταλοί, προσπαθώντας να εμποδίσουν προσφορές κάτω του κόστους για ιταλικά ελαιόλαδα στα σούπερ μάρκετ της γειτονικής χώρας.

ap_050729016456__1_

Πέτρος Γκόγκος

6179
0

Μια καμπάνια συλλογής υπογραφών ξεκίνησε στην Ιταλία που στόχο έχει την αποτροπή της συμμετοχής του ελαιολάδου σε διαφημιστικές εκστρατείες των σούπερ μάρκετ με τίτλο: «Σταματήστε να θεωρείτε το ελαιόλαδο ένα προϊόν του σούπερ μάρκετ». Η καμπάνια αυτή που απευθύνεται στην υπουργό Γεωργίας της χώρας, Τερέζα Μπελανόβα, στοχεύει στο να αποτρέψει την συνήθεια στους καταναλωτές να αγοράζουν το ελαιόλαδο μόνο σε τιμή προσφοράς, και μάλιστα τόσο μεγάλης που να μπαίνει στα εξώφυλλα των διαφημιστικών φυλλαδίων μεγάλων αλυσίδων.


Οι εμπνευστές της κίνησης θεωρούν ότι οι πρακτικές αυτές δεν είναι τόσο αθώες όσο αντιλαμβάνονται εκείνοι που τις αντιλαμβάνονται σαν μια προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων. Αντιθέτως πιστεύουν πως είναι ένας έμμεσος τρόπος πίεσης των τιμών σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής που προηγείται από το ράφι. Η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου του Μπάρι με αίτημα τη δημιουργία νόμου που απαγορεύει την πρακτική αυτή, η οποία σύμφωνα με το Ίδρυμα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αλυσίδα παραγωγής αλλά και τον κοινωνικό ιστό που απαρτίζει μεγάλες περιοχές της υπαίθρου, η οικονομία των οποίων συνδέεται άμεσα με το προϊόν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία