BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Απαιτεί αντίστοιχη τιμή παραγωγού η υψηλή ποιότητα ελαιόλαδου

«Όχι, δεν υπάρχει μέλλον για το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ελλάδα. Υπάρχει μέλλον για το ελληνικό ελαιόλαδο σε όλο τον κόσμο».

ANTONIO_LAURO

24
2

Tα λόγια ανήκουν στον παγκοσμίου φήμης γευσιγνώστη και πρόεδρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου EVO IOOC, Dr Antonio Giuseppe Lauro  βρέθηκε στην Κυπαρισσία πριν από μερικές ημέρες συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρο Βασιλόπουλο  και είπε τα καλύτερα για το λάδι της περιοχής, τονίζοντας πως θα πρέπει να βρεθεί η...συνταγή για «το πώς μπορούμε να προωθήσουμε την ποιότητα του ελαιολάδου σε μια πιο υψηλή τιμή, όπου ο παραγωγός θα μπορεί πλέον να έχει μια βιώσιμη παραγωγή και καλλιέργεια».

Η επίσκεψη του  Dr Antonio Giuseppe Lauro συνοδεύτηκε από το εκπαιδευτικό σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου με  διοργανωτές   το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας και το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα  στις εγκαταστάσεις του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας.

Μάλιστα, όπως είπε ο διακεκριμένος γευσιγνώστης « Έρχομαι στην περιοχή σας, στη χώρα σας, κάθε χρόνο γιατί η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός παραγωγός που τώρα αναδεικνύεται για την υψηλή ποιότητα των ελαιολάδων και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό. Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά το λένε είκοσι τέσσερις διεθνείς γευσιγνώστες ελαιολάδου που συμμετέχουν κι έχουν βραβεύσει με υψηλά βραβεία ποιότητας τριάντα εννέα ελληνικά ελαιόλαδα  Μια συνταγή θα προσπαθήσουμε ν’ ανακαλύψουμε όλοι μαζί  το πώς μπορούμε να προωθήσουμε την ποιότητα του ελαιολάδου σε μια πιο υψηλή τιμή, όπου ο παραγωγός θα μπορεί πλέον να έχει μια βιώσιμη παραγωγή και καλλιέργεια». Το σεμινάριο ξεκίνησε με τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος, Γιώργο Βεργινάδη και απηύθυναν χαιρετισμούς ο διευθυντής και υπεύθυνος προγραμμάτων του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, Γιώργος Τσουμάνης, ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος,  και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος. 

«Έχουμε κοινούς στόχους» 

Ο κ. Βασιλόπουλος με αφορμή την συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου  επεσήμανε  τα εξής: « Έχουμε αναπτύξει ένα πολύ σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας με την γείτονα Μεσσηνία για τα αγροτικά ζητήματα. Έχουμε κοινούς στόχους οι δύο Περιφέρειες  για το λάδι και την αγροτική παραγωγή, με απώτερο σκοπό να στηρίξουμε τους αγρότες μας».

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο πρόεδρος του  Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου  Dr Antonio Giuseppe Lauro με τον Αντιπεριφερειάρχη  Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας  Θ. Βασιλόπουλο

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

13-02-2020 01:57ΒΡΕΝΤΖΟΥ ΘΕΑΝΩ

Δυστυχως ουδεποτε υπηρξε μια εθνικη στρατηγικη για την διασφαλιση αφ'ενος της ποιοτητας και αφ'ετερου της προωθισης του ελληνικου ελαιολαδου .Καμια κυβερνιση (παρα το οτι το ελαιολαδο αποτελει το εθνικο μας προιον )δεν φροντισε να το θωρακισε και να προστατεψει τους παραγωγους απο τις παρανομες ελληνοποιησεις ,να προχωρησει σε ενα ΕΘΝΙΚΟ BRAND εξασφαλιζοντας για τους παραγωγους την προστιθεμενη αξια που μπορει να παρει .Δυστυχως ικανοποιουμαστε κατα καιρους ακουγοντας καλες κριτικες απο γευσιγνωστες η απο επισκεπτες η παιρνοντας χρυσα βραβεια σε παρα πολλες περιπτωσεις .Αυτα απο μονα τους χωρις εθνικη στρατηγικη δεν αρκουν .

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία