Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Χρυσό Βραβείο για την E-LA-WON στο World Olive Center For Health

Στο διαγωνισμό World Olive Center For Health που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η E-LA-WON διακρίθηκε με «Gold Standard of Excellence for High Phenolic Extra Virgin Olive Oil» τόσο για το ελαιόλαδο «Αγριελιά & Μποτσικολιά» όσο και για το ελαιόλαδο «Κορωνεϊκής ποικιλίας» στα οποία τα επίπεδα ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης είναι ανώτερα του μέσου όρου και διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση.

elawon_ladi

104
0

Παρακάτω παρατίθεται η σχετική ανακοίνωση:
Για 5η συνεχόμενη χρονιά το World Olive Center For Health σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των βραβείων Olympia Health Nutrition Awards. Τα δείγματα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν 1278 από 8 ελαιοπαραγωγικές χώρες και βραβεύτηκαν 450 ελαιόλαδα με «ισχυρισμό υγείας».Η E-LA-WON διακρίθηκε με «Gold Standard of Excellence for High Phenolic Extra Virgin Olive Oil» τόσο για το ελαιόλαδο «Αγριελιά & Μποτσικολιά» όσο και για το ελαιόλαδο «Κορωνεϊκής ποικιλίας» στα οποία τα επίπεδα ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης είναι ανώτερα του μέσου όρου και διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση.

Σ΄ αυτές τις φαινολικές ουσίες έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Επίσης ανήκουν στην κατηγορία ελαιολάδων  που προστατεύουν από την  οξείδωση των λιπιδίων του αίματος σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η E-LA-WON στον ίδιο διαγωνισμό κατά το παρελθόν - πέραν των Χρυσών βραβεύσεων για τις πολυφαινόλες - διακρίθηκε για την Υποστήριξη της έρευνας με «The Gold Award for the Support of the Scientific research on olive oil and health» καθώς και με Έπαινο-Diploma για την υποστήριξη της γαστρονομίας με «Best Producer Company Institution Collaborating in Gastronomy Developments».

       Όπως επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κος Ιωάννης Καμπούρης, «με την ασφαλή επιστροφή  στη νέα τάξη πραγμάτων είναι καιρός πλέον να ανακατευθύνουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και με ολιστική ανάταξη και κυρίως με κοινωνική ενσυναίσθηση να δώσουμε έμφαση στο υγιεινό  τρόφιμο  αναδεικνύοντας το γαστρονομικό πολιτισμό της πατρίδας μας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία