Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Διακρίσεις για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Διάκριση σε διεθνές επίπεδο, με 11 βραβεία σε 11 συμμετοχές των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου LONDON International Olive Oil Competition 2020 (LONDON IOOC 2020).

LONDON_IOOC_2020_1

59
0

Μοναδική διεθνής επιτυχία

11 στα 11 για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Στον LONDON International Olive Oil Competition 2020

Με 2 πλατινένια, 4 χρυσά και 5 ασημένια βραβεία υψηλού κύρους

Μια πρωτοφανής διάκριση σε διεθνές επίπεδο, με 11 βραβεία σε 11 συμμετοχές των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, σημειώθηκε στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου LONDON International Olive Oil Competition 2020 (LONDON IOOC 2020).

Πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην πόλη του Λονδίνου, από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου 2020. Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός, διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων, εφαρμόζονται πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης βάσει των γευστικών μεθόδων που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου και κατατάσσεται σε υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον LONDON IOOC 2020, γίνεται με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους.

O βαθμός δυσκολίας συμπληρώνεται από τον πολύ μεγάλο παγκόσμιο ανταγωνισμό αλλά και κυρίως από τις πολλές συμμετοχές, που για το 2020 ξεπέρασαν τα 650 ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο και από 25 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως  Γαλλία, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τυνησία, Η.Π.Α, Αργεντινή, Τουρκία, Ισραήλ κλπ. με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό του Λονδίνου, LONDON IOOC 2020 με έντεκα (11) εξειδικευμένα βιολογικά - gourmet ελαιόλαδα τους, συγκεντρώνοντας βαθμολογίες που ξεπέρασαν το 96%, τιμήθηκαν με τον αριθμό των έντεκα (11) βραβείων σε όλα τα δείγματα ελαιολάδων τους.

Αποτελεί έναν πρωτοφανή αριθμό επιβραβεύσεων, για Έλληνα ελαιοπαραγωγό σε διεθνή διαγωνισμό του εξωτερικού, η επίτευξη των 11 βραβεύσεων σε ισάριθμες συμμετοχές, φτάνοντας το μοναδικό 100 % ως ποσοστό, με 2 πλατινένια, 4 χρυσά και 5 ασημένια βραβεία υψηλού κύρους και αναγνώρισης.

Ειδικότερα, τα έντεκα (11) βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βραβεύθηκαν στον LONDON IOOC για το 2020 είναι:

 

ENIGMA Gourmet evoo - Πλατινένιο Βραβείο

GEMSTONE Blend evoo - Πλατινένιο Βραβείο

MAJESTIC Blend evoo - Χρυσό Βραβείο

ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ Gourmet Evoo - Χρυσό Βραβείο

ΦΥΛΛΙΚΟΝ Πρωτέλαιο - Χρυσό Βραβείο

ENSTAGMA Saffron and Sage Evoo - Χρυσό Βραβείο

ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ Πρώιμης Συγκομιδής - Ασημένιο Βραβείο

ΑΡΜΟΝΙΑ Μονοποικιλιακό - Ασημένιο Βραβείο

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ Gourmet Evoo - Ασημένιο Βραβείο

ENSTAGMA  Saffron Evoo - Ασημένιο Βραβείο

ENSTAGMA Saffron and Rosemary Evoo - Ασημένιο Βραβείο

 

Η μοναδική αυτή και σπάνια επιβράβευση στο Λονδίνο με τα έντεκα (11) μεγάλα βραβεία σε διεθνές επίπεδο, σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας την Ελλάδα, τον τόπο μας την Σπάρτη Λακωνίας καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων  Σακελλαρόπουλου εδώ και 28 χρόνια.  

Είναι παράλληλα ιδιαίτερη τιμή τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα ενός Έλληνα ελαιοπαραγωγού να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

Οι 11 μεγάλες αυτές βραβεύσεις, στον LONDON International Olive Oil Competition 2020, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 175 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single Estate producer).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία