Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Κοινή ατζέντα Ελλάδας και Ιταλίας για την προώθηση του ελαιολάδου

Την ανάγκη ανάληψης κοινής δράσης για την ενίσχυση της στρατηγικής προώθησης και ανάδειξης των σημαντικών πλεονεκτημάτων των μεσογειακών διατροφικών αγαθών για την ανθρώπινη υγεία συζήτησαν σήμερα σε συνάντησή τους  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός και η πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ελλάδα Patrizia Falcinelli.

ypaat-italida_presveftis

308
1

 Ο κ. Λιβανός παρουσίασε στην Ιταλίδα πρεσβευτή τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη δημιουργία και καθιέρωση ενός ισχυρού brand για την ελληνική διατροφή μέσω, μεταξύ άλλων, ενεργών και στοχευμένων δράσεων εξωστρέφειας.  Στο πλαίσιο αυτό έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στο κρίσιμο ζήτημα της προωθούμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή νομοθετικής πρωτοβουλίας για την επισήμανση των τροφίμων, όπου οι θέσεις Ελλάδας και Ιταλίας συμπίπτουν.

 Η συζήτηση εστιάστηκε  στην ανάγκη αφενός προώθησης ενός κοινού σχήματος διατροφικής επισήμανσης εμπρόσθιου πεδίου που θα βοηθά τον καταναλωτή να κατανοήσει τη θρεπτική σύσταση των τροφίμων, χωρίς όμως να τα αξιολογεί με χρωματικές ή άλλες κατηγοριοποιήσεις, και αφετέρου ειδικής μεταχείρισης και προστασίας των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και  Γεωγραφικής Ένδειξης, καθώς και των μονοσυστατικών προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο.

 Στη συνάντηση εκφράστηκε, τέλος, η κοινή βούληση να ενισχυθεί περαιτέρω  το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών εμπορικών σχέσεων στον αγροδιατροφικό τομέα συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών. 

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

19-03-2021 14:34Ζωή Κίτσου

Οι τιμές του ελαιολάδου στην Ελλάδα δυστυχώς δεν επιτρέπει σε πολλούς ελαιοπαραγωγούς το κέρδος. Απόρροια πολλά κτήματα να αφήνονται στο έλεος τους και η ύπαιθρος να ερημώνει. Ελπίζω η προώθηση, να επιφέρει εκείνη την τιμή στο ελαιολάδο με την οποία ο ελαιοκαλλιεργητής να μπορέσει να συνεχίσει να παράγει.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία