Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Σήμα ανόδου στη λιανική για το ελαιόλαδο, σταθερά πέριξ του 4,20 τα φρέσκα

Καταλύτη ανόδου δείχνει ότι αναζητά το τελευταίο διάστηµα η αγορά ελαιολάδου στην Ελλάδα, όπου οι τιµές έχουν σταθεροποιηθεί στα πρόσφατα υψηλά των 4,20 ευρώ το κιλό για τα φρέσκα ελαιόλαδα και τα 3,50 ευρώ για τα περσινά.

19_pin_9

4126
2

Εκείνο που επιβραδύνει την αγορά είναι οι εξελίξεις στην Ισπανία, όπου η κατανάλωση εµφανίζει κάποια σηµάδια κορεσµού, τα οποία επικαλείται η βιοµηχανία ελαιολάδου της χώρας. Στην πραγµατικότητα όµως, η κατανάλωση στις ελαιοπαραγωγούς χώρες παραµένει ενισχυµένη κατά 4%, όσο τα συνολικά αποθέµατα είναι µειωµένα 13%. Παρ’ όλα αυτά, η ισπανική βιοµηχανία φαίνεται ότι αποζητά τρόπους να ανακόψει την ανοδική πορεία των τιµών, µε τη µέση τιµή στην Ιβηρική να παραµένει στο στενό εύρος των 3,20 και 3,30 ευρώ για τα αποθέµατα.  

Οι µεσοπρόθεσµες εκτιµήσεις της Κοµισιόν µιλούν για ανακοπή της ζήτησης από τη λιανική, µε τον κραδασµό όµως να απορροφά η διεύρυνση στο κανάλι εξαγωγής, καθώς ενισχύεται η ζήτηση από ΗΠΑ και Ασία. 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

30-10-2021 18:35Georgios Kyritsis

Ευχαριστώ για τας πληροφορίας !! Σε μια χώρα όπου λαθρομετανάστες Πακιστανοί και παρόμοια τετράποδα μαζεύουν της ελιές όπου η μισθοί είναι αφρικανική και η νεολαία στα ίντερνετ καφέ τι καλό περιμένει κανείς;;;;

Απάντηση

21-10-2021 06:27Γιάννης Βασιλάκης

Οι ειδήσεις σας μόνο πρόβλημα δημιουργούν.... Αλλά δεν είστε ούτε παραγωγοί ούτε έμποροι και το κόστος σας είναι μηδέν... δηλαδή τζάμπα μάγκες! Agrofakenews

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία