Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Διασυστηματική άμυνα στο ελαιόδεντρο με την εφαρμογή Romeo

Ένα πολύ σημαντικό προϊόν για τη φυτοπροστασία είναι το ROMEO, που εισάγει μια νεα δυνατότητα στην αντιμετώπιση των ασθενειών, αποτρέποντας τη μόλυνση των φυτών από τις ασθένειες. Αποτελεί, σύμφωνα με το δημιουργό του, τον πρώτο ενεργοποιητή διασυστηματικής αμυνας των μηχανισμών των φυτών με ζύμες.

ezgif-5-ae2387680f

8289
3

του Παπαποστόλου Κώστα*

Το Romeo περιέχει τη  δραστική ουσία  CEREVISANE,  η οποία παράγεται από τα κυτταρικά τοιχώματα του  Saccharomyces cerevisiae  στέλεχος  LAS 117 με μια ειδική  τεχνολογία αφυδάτωσης.

Κύρια συστατικά της δραστικής είναι χιτίνη, μαννάνες, γλυκάνες και συγγενή πολυμερή (σάκχαρα και πρωτεΐνες). Ανακαλύφθηκε στα ερευνητικά εργαστήρια της  εταιρείας Lesaffre R & D και είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας .

Οι  μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μπάρι έδειξαν ότι το  Romeo μπορεί  να διεγείρει πολλούς από τους μηχανισμούς  που διέπουν τη διασυστηματική αντοχή. Αποτέλεσμα της ανάπτυξης της διασυστηματικής αντοχής  από το  Romeo είναι η ενεργοποίηση και η παραγωγή μεγάλης ποικιλίας ουσιών όπως φυσικών μυκητοκτόνων  (φυτοαλεξίνες και PR πρωτεΐνες),  δομικών στοιχείων (όπως η λιγνίνη, σουμπερίνη, καλλόζη) και η συσσώρευση ενεργών μορφών οξυγόνου.  Έτσι το Romeo ασκεί πίεση και αντιμετωπίζει τα παθογόνα σε πολλά επίπεδα υποστηρίζοντας  την πιο σύγχρονη στρατηγική  αυξημένης αντοχής.

Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό καθιστά το Romeo ένα σκεύασμα  με πολύ μεγάλη  ευελιξία, ικανή να στηρίξει αμυντικές στρατηγικές  μεγάλου εύρους παθογόνων.

Η εφαρμογή του Romeο επιτρέπει στο φυτό  να έχει το χρόνο να αυξήσει την αμυντική του ετοιμότητα  και να είναι δραστικό  κατά των μυκήτων, δημιουργώντας ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον για την εγκατάσταση και πολλαπλασιασμό του παθογόνου (υψηλή αμυντική ικανότητα).


«Βοηθήστε τις ελιές σας  να αντισταθούν στο γλοιοσπόριο»

  • Στοχεύουμε στα στάδια που είναι ευαίσθητος ο καρπός της ελιάς (αλλαγή χρώματος - ωρίμανση ή τραυματική ωρίμανση καρπού).
  • Προσβολή που μπορεί να προέλθει τόσο από άμεσες όσο και από λανθάνουσες εστίες μόλυνσης. Η δράση του Romeo σε αυτήν την κρίσιμη φάση παίζει θεμελιώδη ρόλο στη διαχείριση αυτού του παθογόνου. Αφού διασφαλίζει  διπλή προληπτική δράση κατά του παθογόνου που αναπτύσσεται  ή επιχειρεί να διασπάσει και να εισέλθει τα κυτταρικά  τοιχώματα του φυτού. Συνοψίζοντας τα οφέλη από την χρήση του Romeo στην αντιμετώπιση του γλοιοσπορίου στην ελιά.
  • Ενεργοποιεί άμεσα πολλούς και διαφορετικούς μηχανισμούς του φυτού.
  • Η δράση που δεν επηρεάζεται από καιρικές συνθήκες.
  • Με όριο πριν τη συγκομιδή την μια ημέρα, δεν αφήνει χημικά υπολείμματα σε καρπό και λάδι.
  • Μπορεί να συνδυαστεί με προϊόντα χαλκού και λοιπών IPM μυκητοκτόνων στην καταπολέμηση των ασθενειών.
  • Αποτελεί πολύτιμο εργαλείο διαχείρισης ανθεκτικότητας.
  • Είναι ευκολόχρηστο και οικονομικό.
  • Πολύ καλή συνδυαστικότητα.

*Γεωπόνος / Διευθυντής Τεχνικής Υποστήριξης & Μάρκετιγκ Hellafarm

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

25-09-2022 10:46Στράτος

Πώς χρησιμοποιείται?

Απάντηση

20-09-2022 21:31ΝΙΚΟΣ

ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΙΕΣ??

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία