BACK TO
TOP
Farming

Μαζική παγίδευση του δάκου της ελιάς με την Flypack® Dacus

Την ετοιμόχρηστη παγίδα Flypack® Dacus προσέλκυσης και θανάτωσης (attract & kill) του Δάκου της ελιάς με τη μέθοδο της Μαζικής Παγίδευσης, παρουσιάζει η εταιρεία MAGMA.

Screenshot_2021-07-20_at_2_58_30_PM

29
6

Flypack® Dacus : ΠΑΓΙΔΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝAΤΩΣΗΣ 

Περιέχει εξειδικευμένα προσελκυστικά (τροφοελκυστικό και διαχυτήρα φερομόνης φύλου) μέσα στην ειδικά σχεδιασμένη κλειστή παγίδα. Το καπάκι της παγίδας είναι εμποτισμένο με εντομοκτόνο επαφής (deltamethrin), το οποίο θανατώνει τα άτομα που εισέρχονται. Σε κανονικές συνθήκες, το προϊόν έχει διάρκεια δράσης 180 ημέρες. Ενδέχεται να μειωθεί σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας ή δυνατών ανέμων.

 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 

Τα προσελκυστικά τοποθετούνται μέσα στην παγίδα και στη συνέχεια καλύπτονται με το καπάκι (παγίδα κλειστού τύπου).

 

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ - ΕΦΑΡΜΟΓΗ Τοποθετούνται 5-10 παγίδες στο στρέμμα ανάλογα με την πίεση του πληθυσμού του Δάκου. Η τοποθέτηση γίνεται σε ύψος 1,5μ. - 2μ. στη νότια πλευρά της κόμης των δέντρων σε ομοιόμορφη εναλλακτική διάταξη. Συνιστάται χρήση παγίδων παρακολούθησης για τον σωστό χρόνο τοποθέτησης και για τη συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης του πλυθυσμού του Δάκου. ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ - ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ Το Flypack Dacus παρέχεται σε πακέτα με τα κατάλληλα εξαρτήματα για τη συναρμολόγηση των παγίδων και τα προσελκυστικά τους. Το υλικό συσκευασίας τους είναι αδιαπέρατο στους ατμούς των προσελκυστικών. Προτείνεται η διατήρηση του προϊόντος στην αρχική του συσκευασία, κλειστή, σε δροσερό μέρος μέχρι τη χρήση του. Τα προσελκυστικά δεν πρέπει να κόβονται, να τρυπιούνται ή να ανοίγονται. Συστήνεται η χρήση γαντιών κατά τον χειρισμό των παγίδων και των διαχυτήρων. Τα προσελκυστικά, τα καπάκια και η συσκευασία τους πρέπει να απορρίπτονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

 

Κατάλληλο και για χρήση στη Βιολογική Γεωργία

 

 

Ο δάκος της ελιάς : περιγραφή - βιολογία

 Ενήλικο: Μικρή μύγα 

 Στάδια ανάπτυξης: 1. Αβγό (ωοτοκία με ένα ή περισσότερα αβγά/καρπό, ανάλογα με την πληθυσμιακή πίεση). 2. Προνύμφη (3-10 ημέρες μετά την ωοτοκία). 3. Νύμφη (νύμφωση σε καρπούς/η τελευταία γενιά στο έδαφος -> τα πρώτα ενήλικα της άνοιξης). 4. Ενήλικο 

 Γενιές: 3-6/έτος, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες

 Οι προνύμφες τρέφονται αποκλειστικά με ελαιόκαρπο (μονοφάγο έντομο). 

 Αποτέλεσμα: Ποσοτική & ποιοτική υποβάθμιση παραγωγής (καρπού/ελαιολάδου).

 

Μέθοδος μαζικής παγίδευσης

Η προληπτική αντιμετώπιση του Δάκου επικεντρώνεται στον περιορισμό των ενηλίκων μέσω της μαζικής σύλληψης, με αποτέλεσμα τη μείωση των ωοτοκιών. H Μαζική Παγίδευση είναι σημαντική προληπτική μέθοδος αντιμετώπισης. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε περιοχές με μικρή-μέτρια πίεση πληθυσμού. Όταν ο πληθυσμός του Δάκου είναι υψηλός, μπορεί, μέσα στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης, να χρειαστεί επέμβαση και με χρήση άλλων μέσων όπως τα συμβατικά σκευάσματα.

Δατίθεται από την εταιρεία MAGMA (www.magma-agro.gr)

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές