BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Η πρόταση της Yara για τη διαφυλλική λίπανση της ελιάς στο στάδιο της άνθησης

Με στόχο την επίτευξη ενός υψηλότερου ποσοστού καρπόδεσης στην καλλιέργεια της ελιάς, η Yara, με τη σειρά διαφυλλικών προϊόντων YaraVita, προτείνει μία με δύο διαφυλλικές εφαρμογές στο στάδιο «Πριν την άνθηση» έως και την «Έναρξη της άνθησης».

yara_3

840
1

Του Κώστα Τρυφωνόπουλου, Business Development Manager foliar and fertigation, Yara Ελλάς


Τα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι τα εξής:

  • Το YaraVita BORTRAC 150 είναι ένα συμπυκνωμένο υγρό σκεύασμα βορίου που παρασκευάζεται με τα υψηλότερα ποιοτικά κριτήρια της βιομηχανίας με σκοπό να προσφέρει στην καλλιέργεια τη μέγιστη ασφάλεια και απόδοση.

Το YaraVita BORTRAC 150 έχει χαμηλό ιξώδες που βελτιώνει το χειρισμό του, τη συνδυαστικότητά του στο βυτίο αλλά και τις ιδιότητές του κατά τον ψεκασμό.

Η διαφυλλική εφαρμογή βορίου λίγο πριν την άνθηση μπορεί να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό της καρπόδεσης, ακόμη και στην περίπτωση που δεν παρατηρείται ένδειξη έλλειψης του στα φύλλα.

Η επίδραση του βορίου στη βλάστηση της γύρης, την επικονίαση, την καρπόδεση, την ανάπτυξη του καρπού αλλά και την τελική ποιότητα και παραγωγή, το καθιστούν το πλέον σημαντικό ιχνοστοιχείο για την καλλιέργεια της ελιάς.

  • Το YaraVita BIOTRAC είναι ένας βιοδιεγέρτης με επιλεγμένα βιοενεργά συστατικά από φύκια Ascophyllum nodosum, που περιέχει σακχαρο-αλκοόλες, αμινοξέα, οργανικά οξέα υδατάνθρακες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ειδικά σχεδιασμένο να βοηθήσει τα φυτά να ξεπεράσουν γρήγορα τις επιπτώσεις των δύσκολων καιρικών συνθηκών αλλά και να βοηθήσει κατά τις περιόδους υψηλής μεταβολικής δραστηριότητας.

Μια διαφυλλική εφαρμογή με YaraVita BIOTRAC σε συνδυασμό με το YaraVita BORTAC, λίγο πριν την άνθηση της ελιάς, έχει δείξει ότι βελτιώνει την άνθηση και αυξάνει σημαντικά την καρπόδεση μειώνοντας παράλληλα και την καρπόπτωση.

Σε περιπτώσεις ασβεστούχων εδαφών και υψηλού pH μπορούμε να προσθέσουμε και το YaraVita ZINTRAC. Το YaraVita Zintrac είναι ένα υψηλής συγκέντρωσης υγρό σκεύασμα ψευδαργύρου (Zn: 70% w/v) που περιέχει 8-10 φορές περισσότερο ψευδάργυρο από τα τυπικά υγρά χηλικά σκευάσματα και 3-4 φορές περισσότερο, από τα υγρά που έχουν ως βάση τους τα θειικά και νιτρικά άλατα.


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.yara.gr

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

13-04-2021 16:59ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΛΕΤΑΚΗΣ

ΤΈΛΕΙΑ, θελω να δω τις τιμές, στα προϊόντα της Yara ευχαριστώ πολύ..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία