BACK TO
TOP
Food insider

Βάζει πλώρη για διπλασιασμό της παραγωγής και νέες συσκευασίες η Οξοποιία Μετεώρων

Ως μία ιδιαίτερα αποδοτική δραστηριότητα για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων περιγράφει αυτήν της παραγωγής και εμπορίας ξυδιού, ο Αχιλλέας Λιούτας, πρόεδρος του Συνεταιρισμού, μιλώντας στο agronews.gr. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η Οξοποιία Μετέωρα λαμβάνει ώθηση στον τομέα των πωλήσεων, κατά κύριο λόγο από τη συνεργασία που διατηρεί με τη Lidl Ελλάς για λογαριασμό της οποίας παράγει φασόν προϊόν.

meteora2

Γιώργος Λαμπίρης

288
0

Αυτή την περίοδο η Οξοποιία Μετέωρα βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης και εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού, μέσω του οποίου θα λαμβάνει την πρώτη ύλη πλαστικού για τη δημιουργία προπλάσματος μπουκαλιού (preform) και στη συνέχεια μπουκαλιών, γεγονός που σύμφωνα με τον Αχιλλέα Λιούτα θα της αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους. «Αυτές τις μέρες παραλάβαμε δύο φουσκωτικές μηχανές για την παραγωγή PET μπουκαλιών χωρητικότητας 400ml και 1 λίτρου. Μέχρι πρότινος αγοράζαμε το preform από εξωτερικό μας συνεργάτη. Πλέον με τα νέα μηχανήματα θα παράγουμε το preform και θα φουσκώνουμε στη συνέχεια τα μπουκάλια», εξηγεί ο επικεφαλής της ΕΑΣ Τρικάλων.


Συνεργασία με τη Thanos ΑΕΒΕ για την προμήθεια πρώτης ύλης

Η Οξοποιία Μετέωρα λαμβάνει την πρώτη ύλη ξυδιού από τη συνεργαζόμενη βιομηχανία Thanos AEBE με έδρα το Ζευγολατιό Κορινθίας, όπως σημειώνει ο κύριος Λιούτας και στη συνέχεια προχωράει στην αραίωση του μείγματος με βάση τις προδιαγραφές που ορίζει η εγχώρια νομοθεσία για να προχωρήσει κατόπιν στη συσκευασία και στη διάθεση των προϊόντων που παράγει στην αγορά. «Θα πρέπει να ειπωθεί ότι λαμβάνουμε πιστοποίηση από τον συνεργάτη μας ότι η πρώτη ύλη προέρχεται από ελληνικό κρασί και είναι υψηλής ποιότητας», εξηγεί.

Συνεργασία επί 20 έτη με τη Lidl Ελλάς

Οι ετικέτες ξυδιού διατίθενται και στην Αττική καθώς εκτός από το δίκτυο καταστημάτων της Lidl – η συνεργασία τρέχει τα τελευταία 20 χρόνια με την αλυσίδα -, τα προϊόντα της Οξοποιίας Μετέωρα διατίθενται με τη δική της ετικέτα και σε όλα σούπερ μάρκετ με διανομή από την ΚΟΡΕ Α.Ε. για λογαριασμό της οποίας παράγει και φασόν προϊόν. Μέσω της διανομής της ΚΟΡΕ τα προϊόντα της φτάνουν και σε αλυσίδες όπως ο Σκλαβενίτης ή τα My Market.

Ας σημειωθεί ότι η Οξοποιία έχει την δυνατότητα να διπλασιάσει την παραγωγή της και να ενισχύσει περαιτέρω τα μεγέθη της, με δεδομένο ότι ο κύκλος εργασιών της αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ όπως λέει ο κύριος Λιούτας. «Εξάλλου οι νέες μηχανές συσκευασίας που αγοράσαμε είναι σε θέση να καλύψουν μεγαλύτερες ποσότητες παραγωγής, χωρίς να χρειαστεί να προμηθευτούμε το preform του μπουκαλιού από εξωτερικό συνεργάτη».

Στον τομέα των εξαγωγών η Οξοποιία Μετέωρα διατηρεί περιορισμένο εκτόπισμα, καθώς πραγματοποιούσε πωλήσεις στην Κύπρο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ροή των οποίων διεκόπη φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών που επέβαλε η πανδημία.

Η παραγωγική δυναμική της Οξοποιίας Μετέωρα

  • Γραμμή εμφιάλωσης 400 ml

Παράγονται: 6.000 φιάλες των 400 ml/ώρα οι οποίες συσκευάζονται σε 200 κιβώτια

  • Γραμμή εμφιάλωσης 1 , 2 και 5 lt

Παράγονται: 1.500 φιάλες 1 lt/ώρα οι οποίες συσκευάζονται σε 125 κιβώτια ή 500 φιάλες 2 lt/ώρα οι οποίες συσκευάζονται σε 80 κιβώτια ή 500 φιάλες 5 lt/ώρα οι οποίες συσκευάζονται σε 125 κιβώτια

  • Γραμμή εμφιάλωσης 500 ml

Παράγονται: 1.200 φιάλες την ώρα οι οποίες συσκευάζονται σε 100 κιβώτια

  • Γραμμή Βαλσάμικο

Παράγονται: 3.000 φιάλες την ώρα οι οποίες συσκευάζονται σε 125 κιβώτια

 

Η Οξοποιία Μετέωρα σε αριθμούς

Πωλήσεις στη Lidl Ελλάς: ~ 2 εκατ. ευρώ

Κύκλος εργασιών: 3,5 εκατ. ευρώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία