BACK TO
TOP
Food insider

Το επενδυτικό «όχημα» του Υφαντή σε ελαιόλαδο και ελιά με την Lelia Foods

Το επενδυτικό σχήμα της οικογένειας Υφαντή – γνωστή κυρίως από την δραστηριότητά της αλλαντικά - σε έναν ακόμα κλάδο αυτόν του ελαιόλαδου αποτελεί η εταιρεία Λέλια Τρόφιμα, τα προϊόντα της οποίας τοποθετούνται αυτή τη στιγμή σε αρκετά καταστήματα σούπερ μάρκετ της ελληνικής αγοράς, αλλά και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού.

lelia2

Γιώργος Λαμπίρης

334
0

Στις κύριες ποικιλίες που επεξεργάζεται και τυποποιεί είναι η ελιά Καλαμών, η ΠΟΠ θρούμπα Θάσου, οι μαυροελιές από την Άμφισσα.

Τυποποιώντας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από Καλαμάτα, Μάνη και Σητεία

Η εταιρεία τυποποιεί και συσκευάζει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας από κορωνέικη ποικιλία, είτε από συμβατικές, είτε από βιολογικές καλλιέργειες. Ελαιόλαδο προμηθεύεται και από παραγωγούς της μεσσηνιακής Μάνης, συσκευάζοντας επίσης έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Επιπλέον η εταιρεία είναι πιστοποιημένη για την παραγωγή ΠΟΠ ελαιόλαδου από τη Σητεία της Κρήτης.

Η Λέλια Τρόφιμα κινείται με δύο ετικέτες στην αγορά. Αφενός με τις συσκευασίες ελιάς που φέρουν την ονομασία Lelia, αφετέρου με την ετικέτα esti υπό την οποία εκτός από ελιές σε βαζάκι παράγεται και το έξτρα παρθένο αλλά και το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο.

Mε δύο ετικέτες Lelia και est στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές

Οι δύο ετικέτες που κυκλοφορούν στην αγορά προέρχονται από δύο εταιρείες, τις οποίες ο όμιλος Υφαντή συγχώνευσε σε μία και προέκυψε η Λέλια Τρόφιμα. Η μάρκα esti προήλθε από την εταιρεία Ελληνική Γη των αδερφών Πλεμμένου, η οποία ιδρύθηκε το 1912 στην Καλαμάτα, εξαγοράστηκε από τον όμιλο Υφαντή και στη συνέχεια συγχωνεύτηκε με τη Ροή Α.Ε. εταιρεία τυποποίησης ελιάς, κίνηση από την οποία προέκυψε η Λέλια Τρόφιμα Α.Ε. Να σημειωθεί ότι η Λέλια Τρόφιμα αποτέλεσε τη συνέχεια της Άστρον Μεσσηνίας Α.Ε. και ιδρύθηκε το 1989 από την οικογένεια Μπογιατζή στην Καλαμάτα. Σήμερα η εταιρεία εδρεύει στο Καλοχώρι Αυλίδας στην Εύβοια.

Τα προϊόντα esti διακινούνται αυτή τη στιγμή σε περισσότερες από 20 χώρες του εξωτερικού. Στον τομέα των εξαγωγών τα προϊόντα esti διατίθενται σε χώρες όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, αλλά και σε χώρες των Εμιράτων όπως είναι το Ντουμπάι.

Ο όμιλος Υφαντή διατηρεί αυτή τη στιγμή ευρεία παρουσία σε διάφορες κατηγορίες τροφίμων με προϊόντα όπως είναι τα αλλαντικά, τα κατεψυγμένα λαχανικά, οι συσκευασμένες σαλάτες, τα έτοιμα γεύματα. Μεταξύ των δραστηριοτήτων είναι και αυτή που εντοπίζεται στον τουριστικό κλάδο με την εταιρεία Athens Holidays Α.Ε., διατηρώντας ξενοδοχεία στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς αλλά και στο κέντρο της Αθήνας. Ο όμιλος το 2019 κατέγραψε κύκλο εργασιών που ανήλθε στα 159 εκατ. ευρώ, διατηρώντας το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων στον κλάδο των αλλαντικών αυτή τη στιγμή, με δεύτερο τον Νίκα και τρίτη την Creta Farm.

Η Λέλια Τρόφιμα σε αριθμούς

Κύκλος εργασιών

2019: 5,54 εκατ. ευρώ

2018: 5,77 εκατ. ευρώ

Κέρδη μετά τους φόρους

2019: 2.853

2018: 9.034

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία