Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Food insider

Σε όλη την Ελλάδα φέρνει τον Στάμου ο Γιώτης

Στην υλοποίηση επένδυσης που θα αγγίξει τα 12 εκατ. ευρώ προχωράει η εταιρεία Τροφίμων Γιώτης με αντικείμενο την επέκταση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της εταιρείας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, Στάμου, την οποία εξαγόρασε το καλοκαίρι του 2018.

46_15

Γιώργος Λαμπίρης

526
0

Η εταιρεία έχει ενταχθεί στο καθεστώς ενίσχυσης της γενικής επιχειρηματικότητας του Νόμου 4399 του 2016, στο πλαίσιο της οποίας ενισχύεται με 1,18 εκατ. ευρώ με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής για τη συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση.

Όπως πληροφορούμαστε, η επενδυτική ενέργεια αυτή από πλευράς της εταιρείας έχει ως στόχο την πανελλαδική επέκταση της εταιρείας Στάμου και την ανάπτυξη δικτύου συνεργασιών και στην υπόλοιπη Ελλάδα, κάτι για το οποίο ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις και με αλυσίδες σούπερ μάρκετ, προκειμένου να αναλάβουν τις διαδικασίες αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων της.  Να σημειωθεί ότι για το 2021 έχει θέσει στο πλάνο της την επέκταση σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, στην Κρήτη και στη Ρόδο.

 

Είσοδος στο στραγγιστό γιαούρτι και δίκτυο 19 γαλακτοπωλείων στην Αττική

Ο επενδυτικός σχεδιασμός της εταιρείας αφορά στη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής γάλακτος, γιαουρτιού και λοιπών προϊόντων που παράγει και διαθέτει στην αγορά η Στάμου. Μάλιστα, μία ακόμα κίνηση αφορά στην είσοδό της στη μεγαλύτερη κατηγορία γιαουρτιού στην Ελλάδα από πλευράς πωλήσεων, αυτή του στραγγιστού γιαουρτιού, προϊόν το οποίο έχει ήδη δειγματίσει και ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για μία επιλογή που μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, δεδομένου ότι αφενός το στραγγιστό καταλαμβάνει το 46% των πωλήσεων στην ελληνική αγορά, ενώ στη δεύτερη θέση με πολύ μικρότερο ποσοστό βρίσκεται το κλασικό γιαούρτι με 8%. Μάλιστα το στραγγιστό είναι η κατηγορία που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των εταιρειών του κλάδου της γαλακτοβιομηχανίας, δεδομένου ότι πρόσφατα μπήκε σε αυτό και η Danone στη σειρά Activia, την παραγωγή του οποίου έχει αναλάβει για λογαριασμό της η Δέλτα, ενώ και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή έφερε κι εκείνη στην αγορά το Στραγγισμένο, με αναλογία γάλακτος – γιαουρτιού 3 προς 1.  Η Στάμου, εκτός από παρουσία στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια και ένα δίκτυο γαλακτοπωλείων με το δικό της σήμα σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Αυτή τη στιγμή ο συνολικός αριθμός καταστημάτων Στάμου ανέρχεται σε 19 και διαρκώς επεκτείνεται, διαθέτοντας στην αγορά εκτός από προϊόντα όπως είναι το γάλα, το γιαούρτι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που συναντά κανείς στα σούπερ μάρκετ και ευρύτερη γκάμα αγαθών όπως είναι το παγωτό ή τα παραδοσιακά γλυκά όπως το γαλακτομπούρεκο, το εκμέκ, η πορτοκαλόπιτα και αρκετά ακόμη.  Να σημειωθεί ότι τα πιο πρόσφατα καταστήματα που εντάχθηκαν στο δίκτυο λιανικής της εταιρείας ήταν αυτά του Παγκρατίου, της Ηλιουπόλεως, της Καλλιθέας και του Πειραιά εκ των οποίων το τελευταίο ξεκίνησε να λειτουργεί στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

 

Η προμήθεια της πρώτης ύλης

Η προμήθεια της πρώτης ύλης γίνεται από κτηνοτροφικές μονάδες στους νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και της Αττικής, με στόχο το προϊόν να κατευθύνεται το συντομότερο δυνατόν προς επεξεργασία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση διαγράφει διαρκώς ανοδική πορεία, καθότι αυξάνει από έτος σε έτος τις οικονομικές της επιδόσεις. Η ενίσχυση του τζίρου της το 2019 ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τις 900 χιλιάδες ευρώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία