BACK TO
TOP
Food insider

Μια εταιρεία ελληνικών βοτάνων που διοικούν τραπεζικά στελέχη και βετεράνοι του επιχειρείν

Μία νεοσύστατη εταιρεία, η οποία γεννήθηκε στο κατώφλι της υγειονομικής κρίσης και βασίζει σημαντικό μέρος της δραστηριότητάς της στα ελληνικά βότανα, αποτελεί η In Beverages, η οποία προμηθεύεται τσάι βουνού από παραγωγούς που διατηρούν οργανωμένη δραστηριότητα στον Όλυμπο καθώς και άλλα βότανα όπως είναι ο αστράγαλος, η τσουκνίδα, το μελισσόχορτο.

beverages4

Γιώργος Λαμπίρης

210
1

Επιπλέον μεταξύ των προϊόντων που χρησιμοποιεί είναι η ρεσβεταρόλη, η οποία εντοπίζεται σε μεγάλες ποσότητες στα κόκκινα σταφύλια καθώς και η κανέλα.   

Στη διοίκηση της επιχείρησης συμμετέχουν αρκετά και γνωστά πρόσωπα προερχόμενα με μακρά πορεία στο επιχειρείν αλλά και στον τραπεζικό τομέα, μεταξύ των οποίων η πρώην σύζυγος του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, Μικαέλα, η οποία διατηρεί καθήκοντα αντιπροέδρου, ο τραπεζικός και πρόεδρος της Optima Bank, Γιώργος Τανισκίδης καθώς και ο Γιάννης Σιαμπάνης πρώην αντιπρόεδρος της Friesland Campina, εταιρείας που παράγει το γάλα Νουνού στην Ελλάδα. Στο διοικητικό σχήμα εντάσσεται επίσης ο Γρηγόρης Δούνης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου αλλά και πρώην γενικός διευθυντής της Εγνατία Τράπεζα.

Στο επίκεντρο η παραγωγή βιολειτουργικών προϊόντων με προσθήκη ελληνικών βοτάνων

Όπως αναφέρουν στελέχη της επιχείρησης η βασική φιλοσοφία της εντοπίζεται στην παραγωγή βιολειτουργικών προϊόντων, ροφημάτων και ποτών τα οποία αποτελούνται από φυσικά συστατικά με ενισχυμένη διατροφική αξία, ακολουθώντας την τάση της εποχής για υγιεινή διατροφή. Η προμήθεια του τσαγιού όπως αναφέρουν από την εταιρεία γίνεται από οργανωμένες καλλιέργειες που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων στην περιοχή του Ολύμπου.

Στο πλάνο πέρα από την υπάρχουσα συνεργασία με παραγωγούς της περιοχής του Ολύμπου, είναι η ανάπτυξη και ιδιόκτητων καλλιεργειών στο τσάι κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής της και την επέκτασή της στο εξωτερικό. Στα προϊόντα που παράγει εντάσσονται συσκευασμένο τσάι βουνού Ολύμπου με μελισσόχορτο, με ρεσβερατρόλη, με τσουκνίδα ή με κανέλα και διατίθεται αφενός σε συσκευασία φακελάκια – πυραμίδα αλλά και σε κάψουλα για μηχανές nespresso.

H εταιρεία βασίζεται στην διεθνή ζήτηση για προϊόντα που βελτιώνουν την διατροφή και την υγεία γι’ αυτό και προσφέρει προϊόντα, εκ των οποίων το καθένα απαντά σε μία διαφορετική λειτουργικότητα, δηλαδή σε έναν διαφορετικό τρόπο με τον οποίο το συγκεκριμένο τσάι με τα παράγωγα που διαθέτει βελτιώνει λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Με κάθε λειτουργικότητα συνδυάζεται η προσθήκη των προαναφερόμενων ελληνικών βοτάνων, τα οποία προστίθενται στο τσάι βουνού Ολύμπου με τη μορφή εκχυλίσματος.

Επόμενο βήμα η είσοδος στο βιολογικό τσάι και στο νερό – Εξαγωγές σε Ελβετία, Σουηδία, Ταϊβάν

Στα επόμενα βήματα της εταιρείας είναι και η παραγωγή βιολογικού τσαγιού αλλά και η παραγωγή βιολειτουργικού νερού, στο οποίο και σε αυτή την περίπτωση θα προστίθενται ελληνικά βότανα, συμβαδίζοντας με τη φιλοσοφία που ακολουθεί η εταιρεία στον τομέα του τσαγιού.

Όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη κύρια επιδίωξη της In Beverages αποτελούν οι εξαγωγές, και διευκρινίζουν ότι η επιχείρηση διατηρεί μόνιμο αντιπρόσωπο στην Ελβετία, ενώ έχει διαθέσει ορισμένες ποσότητες σε χώρες όπως η Σουηδία και η Ταϊβάν. Ταυτόχρονα αυτή την περίοδο διερευνά την επέκτασή της στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη αλλά και στη Μέση Ανατολή. «Σε κάθε περίπτωση η ελληνική αγορά τσαγιού είναι αρκετά περιορισμένη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διατηρούμε δραστηριότητα στην εγχώρια αγορά», σημειώνουν. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα διαθέτει τα προϊόντα της σε αλυσίδες όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος αλλά και σε καταστήματα delicatessen, σε φαρμακεία καθώς και στα καταστήματα Θανόπουλος και Μπαλάσκας και στο ηλεκτρονικό κατάστημα e-fresh.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

01-07-2021 13:31Ανδρεαδης θεοδωρος

Μήπως υπάρχει ενδιαφέρον για αιθέριο έλαιο λεβάντας? Τηλ.6977000885

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία