Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Food insider

Νέες εξαγορές φέρνει για το fund του Καραμούζη η νεοσύστατη εταιρεία συμμετοχών

Νέες εξαγορές έχει θέσει στο στόχαστρο της στρατηγικής του το SMERemediumCap, fund, εκτελεστικό μέλος και επικεφαλής του οποίου είναι ο Νίκος Καραμούζης, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος.

karamouzis2

Γιώργος Λαμπίρης

350
0

Προς αυτή την κατεύθυνση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ιδρύθηκε άλλωστε και η νεοσύστατη επιχειρηματική οντότητα με την ονομασία Frutenco, εταιρεία η οποία θα αποτελέσει ομπρέλα για επικείμενες κινήσεις του fund με επενδύσεις που επικεντρώνονται στον αγροδιατροφικό τομέα. Χαρακτηριστική όπως τονίζουν προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η απόκτηση ποσοστού πλειοψηφίας στην εταιρεία Krop από την Άρτα, η οποία διατηρεί απόλυτα εξαγωγικό προσανατολισμό, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα οδηγό για προσεχείς επενδύσεις. Να θυμίσουμε ότι η απόκτηση της Krop πραγματοποιήθηκε με την αποκτηση ποσοστού 68% έναντι ποσού 3 εκατ. ευρώ.

 

Σε ό,τι αφορά τη νεοσυσταθείσα Frutenco θα αποτελέσει ουσιαστικά μία εταιρεία συμμετοχών, στην οποία θα υπαχθεί η Krop ως θυγατρική επιχείρηση, αποτελώντας την πρώτη από μία σειρά επιχειρήσεων που αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν. Σε κάθε περίπτωση οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η Krop θα διατηρήσει την εταιρική της αυτονομία και δεν θα απορροφηθεί από τη Frutenco.
H σύσταση της Frutenco Α.Ε. πραγματοποιήθηκε με την εισφορά μετοχικού κεφαλαίου ύψους 3,26 εκατ. ευρώ και με αντικείμενο δραστηριότητας την εμπορία, επεξεργασία και αποθήκευση φρούτων και λαχανικών, ενώ στη δραστηριότητά της εντάσσεται και ο τομέας των τροφίμων ευρύτερα, με κατηγορίες όπως τα κατεψυγμένα, τα γαλακτοκομικά αλλά και τα τυροκομικά προϊόντα.

 

 

Σε συζητήσεις με στόχο απόκτηση ποσοστού επιχειρήσεων στην αγροδιατροφή

Κατά τις ίδιες πηγές αυτή την περίοδο το Small Remedium Cap βρίσκεται σε συζητήσεις με την προοπτική νέων επενδύσεων και απόκτησης συμμετοχής σε επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα. Δεν αποκλείουν μάλιστα να υπάρξουν νεότερες εξελίξεις εντός του έτους που διανύουμε. Προϋπόθεση για κάθε κίνηση που υλοποιεί το fund είναι οι επιχειρήσεις με υγιή οικονομική διάρθρωση και αναπτυξιακό προσανατολισμό. Άλλωστε η επένδυση στην Krop αποτελεί ένδειξη των επενδυτικών προθέσεων του SMERemediumCap.

 
Νίκος Καραμούζης, Πρόεδρος SMERemediumCap

Συμμέτοχοι οι Ροπόκης, Τσολάκος και Βαλαχής στη Frutenco

Να σημειωθεί ότι την πλειοψηφία των μετοχών της Frutenco κατέχει το SMERemediumCap με 2.200.000 μετοχές. Μέτοχοι τη συγκεκριμένης εταιρείας είναι επίσης ο Κώστας Ροπόκης και ο Σταύρος Τσολάκος, ιδρυτές της Krop, με 500.100 μετοχές έκαστος. Επιπλέον, συμμετοχή στην νεοσύστατη εταιρεία έχει και ο Δημήτρης Βαλαχής, με 66.000 μετοχές, διατηρώντας καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης. Πρόκειται για ένα στέλεχος, που ανέλαβε ουσιαστικά να φέρει εις πέρας το απαιτητικό εγχείρημα δημιουργίας του εθνικού πρωταθλητή στα ψάρια στο πλαίσιο της συγχώνευσης των Νηρέα, Σελόντα, Ανδρομέδας και Περσέα, από τις οποίες προέκυψε στη συνέχεια η ενιαία επιχειρηματική οντότητα στα ψάρια με την ονομασία Avramar.

 

Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση το SMERemediumCap συγκέντρωσε σε πρώτη φάση κεφάλαια ύψους 105 εκατ. ευρώ από 41 θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές και επιδίωξή του είναι η τοποθέτηση σε περίπου 10 έως 12 εγχώριες επιχειρήσεις.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία