BACK TO
TOP
Food insider

Η άγνωστη δραστηριότητα του Σαράντη των καλλυντικών στο κτήμα του Εμμανουήλ Μπενάκη στον Μαραθώνα

Mία άγνωστη σε πολλούς δραστηριότητα του επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράντη, επικεφαλής του κραταιού ομίλου στον τομέα των καλλυντικών και των προϊόντων περιποίησης σπιτιού, Sarantis Group αποτελούν οι βιολογικές εκτάσεις καλλιέργειας στο Κάτω Σούλη Μαραθώνα, υπό την ονομασία «Πολυαγρόκτημα Γη μας».

marathon6_1_

Γιώργος Λαμπίρης

465
0

Ο όμιλος Σαράντη διακινεί μεταξύ άλλων μάρκες όπως η Wella, η Gucci, η Calvin Clein, η Sanitas, η Ava και δεκάδες άλλες με τζίρο που το 2020 άγγιξε τα 400 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα ανήλθε σε 393 εκατ. ευρώ.

Οι καλλιεργούμενες ποικιλίες λαχανικών

Η δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην καλλιέργεια αγαθών όπως είναι η ντομάτα βελανίδι ποικιλίας Lobello, το κολοκύθι gheppio, η μελιτζάνα φλάσκα ποικιλίας monarca, οι πιπεριές Φλωρίνης ποικιλίας Demrisa, η ντομάτα Bellfort, λάχανο ποικιλίας Nozomi, μπρόκολο ποικιλίας Parthenon, το αγγουράκι τύπου Κνωσσού. Το σύνολο της ιδιόκτητης καλλιεργούμενης έκτασης ανέρχεται στα 250 στρέμματα, από τα οποία τα 50 στρέμματα καλύπτονται από θερμοκήπια. Επιπλέον διαθέτει τυποποιητήριο και ψυγεία που καταλαμβάνουν έκταση 500 τ.μ. Η συγκεκριμένη έκταση καλλιέργειας, αποτέλεσε ιστορικά μέρος της ιδιοκτησίας του πρίγκιπα Κατακουζηνού, ο οποίος το 1836 την παραχώρησε στην κόρη του ως προίκα για τον γάμο της με τον Σκαρλάτο Σούτσο. Το συγκεκριμένο κτήμα απέκτησε το 1911 από του κληρονόμους του Σούτσου ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας Εμμανουήλ Μπενάκης.

Στους πελάτες της εταιρείας είναι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ αλλά και χονδρέμποροι φρουτολαχανικών, με την επιχείρηση να ξεκινάει από την παραγωγή στο χωράφι και την δραστηριότητά της να εκτείνεται έως την συσκευασία και την διανομή. Ως προς τις περιοχές που διαθέτει τα προϊόντα της είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Επικεφαλής γεωπόνος και γενικός διευθυντής του κτήματος είναι ο Θανάσης Δεδούσης, κάτοχος διδακτορικού στην γεωργική μηχανολογία από το πανεπιστήμιο του Cranfield στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος έχει εμπειρία και σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Pepsi αλλά και το Groupe Roullier.

Επισκέψιμες εγκαταστάσεις στο αγρόκτημα

Εκτός από τον παραγωγικό τομέα ο επιχειρηματίας Γρηγόρης Σαράντης έχει δημιουργήσει στο αγρόκτημα του Μαραθώνα επισκέψιμες εγκαταστάσεις, παρέχοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τον πρωτογενή τομέα και να δοκιμάσουν τα παραγόμενα προϊόντα του κτήματος.

Βασική φιλοσοφία του Πολυαγροκτήματος Γη μας είναι η τήρηση πλήρους ιχνηλασιμότητας για τα προϊόντα της, με εφαρμογή προδιαγραφών πιστοποίησης από οργανισμούς όπως η TUV Hellas και η TUV Austria Hellas. Tαυτόχρονα η επιχείρηση έχει εγκαταστήσει στις διαδικασίες της σύστημα διαχείρισης της πρωτογενούς παραγωγής με βάση το πρωτόκολλο GlobalGAP.IFA.V.5.1 που αφορά μεταξύ άλλων στην ολοκληρωμένη διαχείριση της σοδειάς, στον έλεγχο των παρασίτων και στην διαχείριση της υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού.

Να σημειωθεί ότι η δραστηριότητα έχει λάβει σε διαδοχικές χρονικές περιόδους τη στήριξη του ιδιοκτήτη και επιχειρηματία, Γρηγόρη Σαράντη, με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, η προτελευταία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και είχε ύψος 1,3 εκατ. ευρώ.

Το Πολυαγρόκτημα Γη μας σε αριθμούς

Συνολική καλλιεργούμενη έκταση: 250 στρέμματα

Θερμοκηπιακή εγκατάσταση: 50 στρέμματα

Τυποποιητήριο – ψυγεία: 500 τ.μ.

Κύκλος εργασιών 2020: 1,23 εκατ. ευρώ

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία