Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Food insider

Η Μέλισσα - Κίκιζας εξαγόρασε την εταιρεία ελαιολάδου Terra Creta

Στην εξαγορά της Terra Creta προχώρησε η εταιρεία ζυμαρικών, Μέλισσα Κίκιζας. Με τη συγκεκριμένη κίνηση η Μέλισσα ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της με τον κλάδο ελαιολάδου της εταιρείας από την Κρήτη, ο οποίος μέχρι προτινος ανήκε στην ΙOGR του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλλου. 

Terra_Creta_Muehle_2

Γιώργος Λαμπίρης

965
0

Επί του παρόντος η Terra Creta εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 43 χώρες και συνεργάζεται με περισσότερες από 100 αλυσίδες λιανικής, με ταυτόχρονη παρουσία στον τομέα της ταξιδιωτικής λιανικής σε αεροδρόμια και λιμάνια (travel retail). Απόκτηση ενός ισχυρού παίκτη στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Να σημειωθεί ότι η πλευρά της Μέλισσα Κίκιζας είχε κάνει και άλλες κινήσεις με σκοπό τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της με την πιο πρόσφατη να είναι η προσπάθεια απόκτησης της Pummaro από την Ελαΐς - Unilever, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει το προσδωκόμενο, καθώς σε αυτή την περίπτωση επικράτησε η Μινέρβα. 

Mε τη συγκεκριμένη κίνηση ουσιαστικά η Μέλισσα - Κίκιζας αποκτά μία εταιρεία με δραστηριότητα στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ισχυρό εκτόπισμα στα δίκτυα λιανικής πώλησης τόσο στην Ελλάδα, όπου διατηρεί συνεργασία επί σειρά ετών με την ΑΒ Βασιλόπουλος, όσο και στο εξωτερικό. 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «όταν το 2012 η Terra Creta αγοράστηκε από τον Όμιλο επιχειρήσεων του Γιάννη Γρύλου (σήμερα IOGR) ήταν μια εταιρεία με χρέη γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ και τζίρο που δεν ξεπερνούσε τα 5 εκατομμύρια ετησίως. Σήμερα, η Terra Creta είναι μια υγιής εταιρεία που στηρίζει την κρητική οικονομία και ιδιαίτερα τους παραγωγούς της Κρήτης. Είναι κερδοφόρα επί πολλά συνεχόμενα χρόνια, έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και έχει πενταπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της. Εξάγει τα προϊόντα της σε 43 χώρες και συνεργάζεται με πάνω από 100 αλυσίδες τροφίμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μια εταιρεία διεθνώς καταξιωμένη, με πάνω από 200 βραβεία και διακρίσεις για την ποιότητα των προϊόντων της και τις αρχές της αειφορίας που ακολουθεί».
Η ανακοίνωση της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ:

«
Η Terra Creta με έδρα το Κολυμβάρι Χανίων δραστηριοποιείται στον κλάδο της παραγωγής έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Διαθέτει ένα υπερσύγχρονο καθετοποιημένο συγκρότημα ελαιοτριβείου και εμφιαλωτηρίου. Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Terra Creta Grand Cru ποικιλίας Κορονέικη, κατατάχθηκε το 2020 μεταξύ των δέκα καλύτερων ελαιόλαδων παγκοσμίως και ως το Νο 1 πολυβραβευμένο ελληνικό ελαιόλαδο στον κόσμο. Η Terra Creta έχει τζίρο 19 εκ.€ των οποίων το 95% εξάγεται σε 30 χώρες του εξωτερικού.

Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία 70 ετών και αποτελεί τη Νο.1 παραγωγό ζυμαρικών στην Ελλάδα. Το 2020 έκλεισε με τζίρο 70 εκ.€ έχοντας επενδύσει στη χώρα μας περισσότερα από 30 εκ.€ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Αλέξανδρος Κίκιζας δήλωσε:

«Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά την Terra Creta και τους ανθρώπους της στην οικογένεια της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ. Η είσοδος μας στην κατηγορία του ελαιολάδου σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να μετεξελιχθούμε σε έναν όμιλο που θα προσφέρει σε όλον τον κόσμο, τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής διατροφής. Η Terra Creta ξεχωρίζει για τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και για το πάθος των ανθρώπων της για τη δημιουργία και παραγωγή τους. Όραμά μας είναι να δώσουμε στο ελληνικό ελαιόλαδο τη θέση που του αξίζει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό»

Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC) ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός και νομικός σύμβουλος της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ για τη συναλλαγή. 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία