Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Food insider

H Lagadas Farm ανήγαγε σε τέχνη τα μακεδονίτικα λαχανικά τουρσί

Μια νέα σειρά χειροποίητων επεξεργασµένων λαχανικών σε µορφή τουρσί, µε το brand «The Stuffers», σε οκτώ διαφορετικούς κωδικούς και µε ετικέτες που παραπέµπουν σε έργα τέχνης, λανσάρει τους τελευταίους µήνες η Lagadas Farm.

34c

Λεωνίδας Λιάμης

252
0

 «Πρόκειται για προϊόντα που είναι ιδανικά για street food, burger, hot dog και barbeque. Μιλάµε για αγγουράκι τουρσί, καρότο κοµµένο σε φέτος, τρεις κωδικοί ξινολάχανο µε σκόρδο και άνηθο, µε τζίντζερ και καρότο, µια πίκλα µουστάρδας ιδανική για µπάρµπεκιου, και το πρώτο λάχανο kimchi, που φτιάχτηκε στην Ελλάδα. Είναι µια µέθοδος επεξεργασίας του λάχανου µε φυσική ζύµωση σε κάδους για δύο µήνες, που ξεκίνησε από την Κορέα, µε πολλά προβιοτικά και ιδανική γεύση για να συνοδεύει ρύζι, κρεατικά και σούπες» εξηγεί στην Agrenda ο Άγγελος Καµαριώτης, από τη Lagadas Farm. Αποκαλύπτει, µάλιστα, πως για τη συγκεκριµένη σειρά προϊόντων, «διαλέξαµε να κάνουµε µια πολύ καλή συνεργασία µε έναν γραφίστα από την Αθήνα, είδαµε δουλειές του και αποφασίσαµε να του αναθέσουµε την τυποποίηση και τη συσκευασία και βγήκε καταπληκτικό αποτέλεσµα».

Η γκάµα της καθετοποιηµένης οικογενειακής βιοτεχνίας τροφίµων, που εξειδικεύεται στα χειροποίητα τουρσιά κι ορεκτικά (antipasti), ωστόσο, διαθέτει κι άλλους κωδικούς, για την παραγωγή των οποίων καλλιεργεί κτήµατα, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, πολύ κοντά µάλιστα στις παραγωγικές της εγκαταστάσεις, οι οποίες άρχισαν να λειτουργούν πριν 10 χρόνια.

«Ασχολούµαστε µε λαχανικά, τα οποία σε ποσοστό περίπου 90% τα παράγουµε µόνοι µας σε χωράφια που έχουµε κοντά στη µονάδα, ώστε να έχουµε απόλυτο έλεγχο στις πρώτες ύλες που χρησιµοποιούµε», αναφέρει ο κ. Καµαριώτης. Όπως διευκρινίζει η επιχείρηση διαθέτει 15 στρέµµατα γης ιδιόκτητα, ενώ νοικιάζει άλλα 30 στρέµµατα, στα οποία καλλιεργεί διάφορα είδη κηπευτικών, µεταξύ των οποίων τρία είδη πιπεριές, την καµπανάκι, την cherry και την πράσινη µακεδονική, τις οποίες γεµίζουν µε διαφορετικά είδη τυριών, όπως µε τυρί φέτα, µε blue cheese και µείγµα τυριών, σε συσκευασίες µεµονωµένου καταναλωτή, όσο και για τον κλάδο Horeca.

Με σπουδές στη διαιτολογία, ο κ. Καµαριώτης µας αναφέρει ότι στόχος της οικογενειακής επιχείρησης είναι να δώσει µε µια σύγχρονη εκδοχή, παραδοσιακές πρακτικές, αλλά και γαστρονοµικές συνήθειες.

«Με τις συνεπείς πρακτικές και στοιχεία παράδοσης που µεταφέρονται από γενιά σε γενιά, τα προϊόντα µας διαθέτουν κορυφαία γευστικά και ποιοτικά στάνταρ», σηµειώνει ο ίδιος και λέει πως «η διαδικασία παραγωγής των εδεσµάτων µας στοχεύει στην ελάττωση της αλµυρότητας για µέγιστη ανάδειξη των γεύσεων». Επισηµαίνει πως τα προϊόντα της Lagadas Farm είναι χειροποίητα, πλούσια σε προβιοτικά και η εταιρεία διατηρεί «µικρό απόθεµα, ώστε τα προϊόντα µας να βγαίνουν στην αγορά µε προδιαγραφές µέγιστης φρεσκάδας και διατηρησιµότητας».

Η διάθεση των προϊόντων της Lagadas Farm γίνεται στην ελληνική αγορά, µέσω συνεργασιών µε αλυσίδα σούπερ µάρκετ και delicatessen σηµεία πώλησης, όσο και στο εξωτερικό και σε χώρες όπως Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλία, Ρωσία και πρόσφατα ΗΠΑ και Σ. Αραβία, από όπου έρχεται το 30%-40% του ετήσιου τζίρου, που φτάνει περίπου τα 600.000 µε 700.000 ευρώ.

Για τα µελλοντικά σχέδια της επιχείρησης, ο κ. Καµαριώτης λέει πως «το επόµενο εξάµηνο έχουµε κάτι στα σκαριά, ένα προϊόν σε τουρσί, αλλά προς ώρας δεν µπορούµε να πούµε περισσότερα». Θα επιχειρηθεί, επίσης, να αξιοποιηθεί κάποιο από τα προγράµµατα για επενδύσεις που προκηρύσσονται σιγά – σιγά, µε σκοπό να επεκταθεί η µονάδα µεταποίησης και τυποποίησης και να αποκτηθεί και πρόσθετος µηχανολογικός εξοπλισµός.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία