BACK TO
TOP
Food insider

Σε πλήρη καθετοποίηση η «Αγροκτήματα Κρήτης-Μανωλιτσάκης ΑΕ, με νέα υπερσύγχρονη μονάδα

Καθοριστικό βήμα μετεξέλιξης κι εκσυγχρονισμού, που της επιτρέπει να καθετοποιήσει πλήρως τις δραστηριότητές της και να προχωρήσει στην παρασκευή premium προϊόντων, με διακριτά ποιοτικά χαρακτηριστικά και καινοτόμες κοπές, συνιστά για την εταιρεία «Αγροκτήματα Κρήτης – Μανωλιτσάκης ΑΕ», το καινούριο της βιομηχανικό συγκρότημα σφαγής και τυποποίησης πτηνών.

SPMP-34

Λεωνίδας Λιάμης

462
2

Οι νέες εγκαταστάσεις της Ρεθυμνιώτικης οικογενειακής επιχείρησης βρίσκονται στο Βιομηχανικό Πάρκο Ρεθύμνου, καλύπτουν στεγασμένη επιφάνεια 1.500 τ.μ., σε ένα γήπεδο συνολικής έκτασης 5 στρεμμάτων και εγκαινιάστηκαν επισήμως την περασμένη Κυριακή 25 Ιουλίου.

«Πρόκειται για ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα του στην Ελλάδα, στο επίπεδο της δυναμικότητας σφαγής και τυποποίησης που καλύπτει. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις μας πληρούν όλα τα κριτήρια σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό για τη λειτουργία του, ενώ θεωρείται και «πράσινη» υποδομή, καθώς πάνω από το 75% των αναγκών της σε ηλεκτρικό ρεύμα ιδιοπαράγεται από φωτοβολταϊκό» ανέφερε στην Agrenda ο 52χρονος Αντώνης Μανωλιτσάκης, ιδρυτής και «τιμονιέρης» της επιχείρησης, που πρωτολειτούργησε το 1995.

Η συνολική επένδυση άρχισε να κατασκευάζεται το Νοέμβριο του 2020, το κόστος της ανήλθε στα 2,5 εκατ. ευρώ και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου 4.2.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΥπΑΑΤ. Η δυναμικότητα σφαγής ανέρχεται σε 800-1000 κοτόπουλα ανά ώρα, ενώ οι εγκαταστάσεις τυποποίησης κι επεξεργασίας, εφόσον απαιτηθεί από τη ζήτηση, μπορούν να φτάσουν έως και 5 τόνους ημερησίως.

«Είμαστε μια μικρομεσαία επιχείρηση με δυναμικότητα εκτροφής έως περίπου 500.000 κοτόπουλα ετησίως, σε φάρμα στην επαρχία Αμαρίου, στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Μέχρι τώρα τόσο η σφαγή, όσο και η τυποποίηση γινόταν σε χώρους τρίτων. Με την ολοκλήρωση, όμως, των νέων ιδιόκτητων εγκαταστάσεών μας, αποκτούμε πλήρη καθετοποίηση και θα έχουμε στα χέρια μας τον έλεγχο όλης της αλυσίδας αξίας και τα εχέγγυα ότι θα είμαστε σε θέση να παράξουμε κάτι διαφορετικό από τον ανταγωνισμό και να απευθυνθούμε σε ένα ιδιαίτερο κομμάτι της αγοράς, καθώς δεν θα γίνουμε βιομηχανία», εξηγεί ο κ. Μανωλιτσάκης.

Το πλάνο είναι να παραχθεί και να εμπλουτίζεται διαρκώς μια σειρά από καινοτόμα premium, σε εκλεπτυσμένες κοπές, αλλά και ιδιαίτερα παρασκευάσματα όπως γύρος με ελαιόλαδο ή λουκάνικα με γραβιέρα, με ποιοτική α’ ύλη. Για το τελευταίο, μάλιστα, η Αγροκτήματα Κρήτης – Μανωλιτσάκης ΑΕ, χρηματοδοτεί ένα ερευνητικό έργο, σε συνεργασία με το εργαστήριο διατροφής και ζωοτεχνίας του ΑΠΘ, για το σχεδιασμό και του λειτουργία ειδικού προμείγματος ζωοτροφών, με χρήση πέντε βοτάνων της Κρήτης, λιναρόσπορου και άλλων πρώτων υλών, για την διατροφή κρεοπαραγωγών πτηνών, με στόχο την παραγωγή ορνίθειου κρέατος με διακριτά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

«Η νέα σειρά προϊόντων και παρασκευασμάτων αναμένεται να βγουν στην αγορά από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά και θα μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί σε αλυσίδες και κρεοπωλεία στην Κρήτη, αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα αλυσίδων και κρεοπωλεία στην Αθήνα, όπου διατηρούμε κέντρο διανομής με ιδιόκτητο στόλο», μας πληροφορεί ο κ. Μανωλιτσάκης, ο οποίος είναι σε αναζήτηση εμπορικού αντιπροσώπου για την επέκταση των πωλήσεων και στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

03-08-2022 17:13Σταυρόπουλος Λευτέρης

Μετά την εξαπάτηση με δήθεν βιολογικά κοτόπουλα και αυγά ποιος μπορεί να σας πάρει στα σοβαρά. Λυπάμαι τον χώρο και όσους πραγματικά προσπαθούν για κάτι τίμιο.

Απάντηση

28-07-2022 17:15Χατζηδάκης Κώστας

Τόσα χρόνια μας πουλούσατε δήθεν βιολογικά αυγά. Καλή συνέχεια, αλλά εμάς μας χάσατε οριστικά από πελάτες

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία