Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Food insider

Παίρνει ξανα ζωή το σήμα της ΑΓΝΟ, έτοιμα τα σχέδια των αδελφών Σαράντη

Θέµα ηµερών είναι σύµφωνα µε πηγές που γνωρίζουν το θέµα, η τυπική ολοκλήρωση της απόκτησης της γαλακτοβιοµηχανίας ΑΓΝΟ από τον όµιλο Ελληνικά Γαλακτοκοµεία των αδελφών Σαράντη.

32-33

Γιώργος Λαμπίρης

716
0

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο όµιλος παρά το γεγονός ότι έχει ήδη καταβάλει το τίµηµα των 7,7 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων, όπως οι εγκαταστάσεις και το εµπορικό σήµα της ΑΓΝΟ που είχε διακόψει τη λειτουργία της πριν από µία οκταετία, ακόµα δεν έχει υπογράψει το συµβόλαιο που κλείνει και οριστικά τη συµφωνία.

Η καθυστέρηση κατά τις ίδιες πληροφορίες οφείλεται ουσιαστικά στο γεγονός ότι η συναλλαγή γίνεται µε το ∆ηµόσιο και οι απαιτούµενες γραφειοκρατικές διαδικασίες χρονίζουν εν συγκρίσει µε το τι θα συνέβαινε σε περίπτωση εξαγοράς της από κάποιον ιδιώτη.

Θυµίζουµε ότι η εταιρεία βρισκόταν υπό καθεστώς πτώχευσης από το 2014 και τη διαδικασία για την πώλησή της και εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων είχε αναλάβει ο αρµόδιος σύνδικος πτώχευσης.

Οι ίδιες πηγές πάντως εκτιµούν ότι είναι πλέον θέµα λίγων ηµερών να πέσουν οι τελικές υπογραφές που θα µεταβάλλουν και στα χαρτιά το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ΑΓΝΟ, η οποία σήµερα έχει ακόµα ως επικεφαλής την προσωρινή διοίκηση που είχε διορίσει το Μονοµελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και αποτελείται από µέλη της οικογένειας Κολιού, που ήταν  και η τελευταία ιδιοκτήτρια της εταιρείας προ πτώχευσης.

Σε εξέλιξη ο σχεδιασµός για την έναρξη της παραγωγής και την επιλογή των προϊόντων που θα επανέλθουν στην αγορά

Η λύση του τυπικού µέρους της υπόθεσης θα οδηγήσει αισίως την εταιρεία της βορείου Ελλάδας στα χέρια των αδελφών Σαράντη και του οµίλου Ελληνικά Γαλακτοκοµεία. Την ίδια στιγµή -όπως πληροφορούµαστε- αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασµός για την επόµενη µέρα της αποκτηθείσας επιχειρηµατικής οντότητας. Οι διοικούντες του οµίλου Ελληνικά Γαλακτοκοµεία σχεδιάζουν την επαναφορά του εµπορικού σήµατος «ΑΓΝΟ» στα ψυγεία της χώρας εντός του ερχόµενου χειµώνα, κάτι που σηµαίνει ότι αυτό θα συµβεί είτε στα τέλη του 2022, είτε στις αρχές του νέου έτους.

Η παραγωγή προϊόντων θα ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του οµίλου Ελληνικά Γαλακτοκοµεία, ωστόσο µένει να υπάρξει οριστική απόφαση που θα ορίζει από ποια εξ αυτών θα εξαχθούν οι πρώτες συσκευασίες της ΑΓΝΟ. Ο λόγος είναι ότι απαιτείται εκτεταµένο χρονικό διάστηµα για την αναβίωση των εγκαταστάσεων της πτωχευµένης γαλακτοβιοµηχανίας. Ταυτόχρονα όµως πρόθεση των αδελφών Σαράντη είναι να κάνουν το πρώτο βήµα επαναλανσάροντας ορισµένα από τα προϊόντα της ΑΓΝΟ στην αγορά, µε στόχο να σφυγµοµετρήσουν την αποδοχή που αυτά θα έχουν από τους καταναλωτές.

Ποσό πάνω από 50 εκατ. ευρώ για την ανασύσταση  των ανενεργών  βιοµηχανικών δοµών

Σε ό,τι αφορά άλλωστε την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της ΑΓΝΟ, που παραµένουν ανενεργές για τα τελευταία 8 χρόνια, απαιτούνται ευρείες επενδύσεις που εκτιµάται ότι θα µπορούσαν να υπερβούν τα 50 εκατοµµύρια ευρώ. Ταυτόχρονα όµως η υφιστάµενη κατάσταση στις παγκόσµιες αγορές και στην εφοδιαστική αλυσίδα, δεν ευνοεί επί του παρόντος την άµεση έναρξη µίας τέτοιας επένδυσης και λόγω υψηλού κόστους υλικών κατασκευής αλλά και εξοπλισµού, καθώς και λόγω των πιθανών καθυστερήσεων που µπορεί να προκύψουν κατά την εκτέλεση παραγγελιών για τον εξοπλισµό µίας νέας βιοµηχανικής µονάδας, δεδοµένου ότι η συγκεκριµένη εγκατάσταση απαιτεί την ριζική της ανασύσταση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία