Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Food insider

Στην εξαγορά του 49% της κυπριακής «Κουρούσιης» προχωρά η Ελληνικά Γαλακτοκομεία

Την υπογραφή συμφωνίας για τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ιστορικής βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων «Κουρούσιης» στην Κύπρο ανακοίνωσε η εταιρεία «Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ».

kouroushis

319
0

Η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαγορά ποσοστού 49% του μετοχικού κεφαλαίου της «Κουρούσιης», με δικαίωμα διοίκησης και πρόβλεψη για την εξαγορά των υπολοίπων μετοχών σε δεύτερο χρόνο. 

Σημειώνεται ότι η συμφωνία πραγματοποιήθηκε μεταξύ της «Ν. Θ. Κουρούσιης Λίμιτεδ» και της θυγατρικής της Ελληνικά Γαλακτοκομεία «OLYMPUS FOODS (CYPRUS) LTD». 

Αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης εμπορικής δραστηριότητας της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» στην αγορά της Κύπρου αλλά και της έναρξης της κατασκευής του νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου Χαλουμιού στην Λευκωσία που στοχεύει στην διεύρυνση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου του ομίλου καθώς και στη στήριξη της κτηνοτροφίας και της οικονομίας στη μεγαλόνησο.

Η βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων Ν. Θ. Κουρούσιης Λτδ, ιδρύθηκε το 1959 στη Βατυλή Αμμοχώστου από τoν Ιωάννη Κουρούσιη ως μια οικογενειακή επιχείρηση. Μετά την τουρκική εισβολή, η εταιρεία επαναδραστηριοποιήθηκε το 1974 στην Κοφίνου, στην επαρχία Λάρνακας, όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα. 

Παράγει μια σημαντική γκάμα γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, από 100% φρέσκο κυπριακό γάλα, μέσα από σύγχρονες παραγωγικές διαδικασίες. 

Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία